Now Reading:
Dječja kirurgija Međimurske županije ispisuje povijest – ŽB Čakovec i Vajda dokaz su da stvari na lokalnoj razini mogu funkcionirati
Full Article 2 minutes read

Dječja kirurgija Međimurske županije ispisuje povijest – ŽB Čakovec i Vajda dokaz su da stvari na lokalnoj razini mogu funkcionirati

U prostorijama ravnateljstva Županijske bolnice Čakovec u petak je održana konferencija za medije vezana uz liječenje prvim endoskopskim uređajem za veziko-ureteralnog refluksa u djece vrijednom preko 200 tisuća kuna koji je bolnici donirala Vajda.

Prvi dječji kirurg u Županijskoj bolnici Čakovec dr.med. Sven Pal opisao je kako je izvođenje ovakvih operacija specifično, ali minimalno invazivno.

– Radi se o dječjoj urologiji, odnosno endoskopiji. To su operacije koje se ne rade rutinski u svim bolnicama u Hrvatskoj. Za to je trebalo osigurati opremu i zahvaljujem tvrtki Vajda na donaciji, kao i Franji Radeku, umirovljenom velečasnom iz Mačkovca koji sada živi u Austriji – kazao je dr. Pal.

Predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda Alen Kajmović rekao je kako se ovim načinom liječenja u Međimurju kvaliteta života roditeljima i djeci diže na jednu novu razinu.

– Ovime što smo napravili u posljednjih nekoliko mjeseci su dvije dame Međimurja – čakovečka bolnica i Vajda koje će sljedeće godine obilježiti velike obljetnice – bolnica 110 godina, a Vajda 120 godina. Pokazalo se kako trebaju funkcionirati stvari na lokalnoj razini kada je u pitanju međusobno potpomaganje. Bez ovakve suradnje, bez toga da firme predstavljaju lidere u nekoj sredini i ne potpomažu i ne vraćaju društvu nećemo napraviti kvalitetne iskorake. Danas se upisujemo u povijest dječje kirurgije Međimurske županije što nije mala stvar – istaknuo je Kajmović te poručio “Vajda nije otišla nigdje i tu ostaje.”

abrkic/sjever.hr
24.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.