Now Reading:
„Zaboravljena mladost” u Lepoglavi, Škvarić: Branitelji našeg kraja imali su veliku ulogu u stvaranju Hrvatske!
Full Article 2 minutes read

„Zaboravljena mladost” u Lepoglavi, Škvarić: Branitelji našeg kraja imali su veliku ulogu u stvaranju Hrvatske!

Pred pedesetak posjetitelja u prostoru „Tawan” lepoglavskog Doma kulture prikazan je dokumentarni film Zaboravljena mladost, djelo ivanečkog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i HVIDRe Ivanec.

Među brojnim okupljenima bile su obitelji poginulih hrvatskih branitelja s područja Lepoglave, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, predsjednik HVIDRe Ivanec Vjekoslav Špac, pripadnici 2. mehanizirane bojne “Pume” i članovi braniteljskih udruga gradova Ivanca i Lepoglave.

Razloge snimanja i tijek nastajanja filma predstavio je Ljudvek Cikač, potpredsjednik UDVDR Podružnice Varaždinske županije i predsjednik Ogranka Ivanec, izrazivši posebnu zahvalu gradu Lepoglavi i gradonačelniku Marijanu Škvariću, koji je prepoznao njegovu važnost još u počecima i pružao kontinuiranu pomoć.

Gradonačelnik Škvarić pohvalio je film te naglasio važnost ovakvih projekata i veliku ulogu hrvatskih branitelja našega kraja u stvaranju Hrvatske. Istaknuo je kako branitelji u njemu uvijek imaju prijatelja i osobu koja je spremna pomoći i kod koje su uvijek dobro došli.

Film je baziran na svjedočanstvima hrvatskih branitelja s područja nekadašnje općine Ivanec sniman u Ivancu, Lepoglavi, na Ivanščici, u Erdutu, Dalju, Aljmašu, Borovu Selo, Borovu Naselju, Vukovaru, Tovarniku, Pakracu, Lipiku, Okučanima, Novskoj, Vojniću, na Plitvicama, u Kninu i još nekim lokacijama.

Prikazivanje filma u Lepoglavi organizirali su HVIDRa Ivanec i udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava, uz veliku pomoć lepoglavskog Doma kulture i Grada Lepoglave, a „Zaboravljena mladost” posljednji puta će biti prikazana u Kinu Ivanec u petak, 24. rujna s početkom u 20 sati.

www.sjever.hr
23.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.