Now Reading:
Varaždin po prvi puta sudjeluje u Europskom tjednu sporta koji donosi bogat program sportskih aktivnosti za sve uzraste
Full Article 3 minutes read

Varaždin po prvi puta sudjeluje u Europskom tjednu sporta koji donosi bogat program sportskih aktivnosti za sve uzraste

U okviru obilježavanja Europskog tjedna sporta u četvrtak, 23. rujna u varaždinskoj gradskoj vijećnici predstavljeni su programi i aktivnosti koji počevši s današnjim danom traju sve do 30. rujna. Europski tjedan sporta obilježava se već 7. godinu zaredom, a ove godine po prvi put se priključuje i Grad Varaždin. Organizatori programa su Grad Varaždin i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.

Cilj ovih događanja pod sloganom BEACTIVE je promocija aktivnog života kao životnog stila te dodatna motivacija građanima da koriste sve mogućnosti koje im se nude kako bi bili fizički aktivniji.

Zadovoljan što je Varaždin postao dio ove vrijedne inicijative je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj naglasivši koliko je za zdravlje građanstva važno bavljenje sportskim aktivnostima.

– U sklopu ovog tjedna potičemo naše sugrađane da budu kroz ovih 7 dana fizički motiviraniji, a dodatan cilj nam je da se s tom aktivnošću poboljša i zdravlje naših sugrađana. Prema zadnjim istraživanjima vidjeli smo da smo pretila nacija i da je trenutačna razina fizičke aktivnosti u stagnaciji. Nedostatak tjelesne aktivnosti ima negativan učinak na društvo i zdravlje ljudi u cijelosti i uzrokuje dodatne troškove i u gospodarstvu i u zdravstvu – rekao je gradonačelnik i pozvao građane da se uključe bez obzira na dob i stupanj fizičke spreme.

Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina pridružila se pozivu građanima da se aktivnije uključe u sportske programe.

– Ovaj smo program osmislili na način da uključimo sve uzrasne kategorije, od najmlađih vrtićara, do osoba starije životne dobi i uključili smo, naravno, osoba s invaliditetom. Već danas u jutarnjim satima u dvorani Graberje započeli smo s provođenjem programa na satovima tjelesne i zdravstvene kulture s učenicima Elektrostrojarske i Strojarske i prometne škole natjecanjem u nogometu za mladiće i u graničaru za djevojke – kazala je Sitar pa najavila program u nadolazećim danima.

U petak popodne od 17 do 19 sati na stadionu Sloboda održat će se natjecanje u ekipnim sportovima za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, pod vodstvom trenera iz Škole nogometa Lumen i Atletskog kluba Sloboda. Djeca će se malo zamijeniti u sportovima pa će se atletičari baviti malonogometnim,a nogometaši atletskim treningom.

Sportski tjedan nastavlja se plesnom večeri u subotu u dvorani Graberje od 18 do 19 sati, a nastupit će plesni klubovi, članovi Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Svoje će koreografije pokazati SPK Valcer, PK Feel i PS Plan B.

Europski tjedan sporta se u nedjelju od 10 do 11 sati seli na Gradske bazene Varaždin gdje će Plivački klub Vidra pod vodstvom trenerice Višnje Bunić pokazati što sve rade i organizirati sat plivanja za osobe s invaliditetom.

U ponedjeljak i srijedu od 19 do 20 sati na stadionu Sloboda se u sklopu „Zdravog pokreta” održava besplatno vježbanje za sve zainteresirane građane, uz stručno osposobljene kineziologe, a građani će dobiti i informacije o zdravoj prehrani i načinima na koje mogu poboljšati svoje zdravstveno stanje.

U utorak će Varaždin biti domaćin međunarodne biciklističke utrke CRO race u kojoj je Varaždin izabran za domaćina cilja prve etape oko 15 ili 16 sati. Uz to, održava se i virtualna utrka za djecu Kids CRO race.

abrkic/www.sjever.hr
23.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.