Now Reading:
Župan Kožić primio austrijskog veleposlanika u RH
Full Article 2 minutes read

Župan Kožić primio austrijskog veleposlanika u RH

Župan Stjepan Kožić, zajedno s Damirom Fašaićem, ovlaštenim za obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove Europske unije, primio je danas austrijskog veleposlanika u RH Josefa Markusa Wuketicha (podrijetlom gradišćanskog Hrvata).

Župan Kožić je ovom prigodom rekao da su austrijske tvrtke najveći inozemni ulagači u RH. Istaknuo je pritom investiciju u Jakovlju gdje austrijska aeronautička tvrtka FACC gradi tvornicu dijelova za zrakoplove. Govorio je i o ostalim, trenutno značajnijim investicijama u poduzetničkim zonama na prostoru županije, poput Rimčeva kampusa u Svetoj Nedelji i Lidlova logističko-distributivnog centra u Križu.

-U prilog investitorima ide naš položaj oko grada Zagreba, prometna povezanost, ali i jeftiniji komunalni doprinos i naknada – rekao je Kožić.

Veleposlanik Wuketich je rekao da su Hrvatska i Austrija vrlo bliske zemlje s povijesnim, kulturološkim i političkim poveznicama. Rekao je i da u Hrvatskoj austrijske kompanije trenutno imaju oko 800 tvrtki-kćeri.

-Razlog mojega posjeta Zagrebačkoj županiji je želja da intenziviramo našu uspješnu suradnju i produbimo odnose, posebno na području gospodarstva – rekao je Wuketich.

Sa županom je razgovarao i o modelu dualnoga obrazovanja te je upoznat s projektom Regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u sektoru strojarstva, čiji je nositelj Srednja strukovna škola Velika Gorica, a u kojega se ulaže 100 milijuna kuna.

www.sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr 22.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.