Now Reading:
DAN OSLOBOĐENJA VARAŽDINA Vijenci i svijeće za branitelje
Full Article 1 minutes read

DAN OSLOBOĐENJA VARAŽDINA Vijenci i svijeće za branitelje

U srijedu se obilježava 30. obljetnica oslobođenja grada Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije. Kod spomen-obilježja poginulim braniteljima na varaždinskom gradskom groblju položeni su vijenci i zapaljenje svijeće. Učinili su to branitelji, članovi obitelji poginulih i nestalih branitelja, predstavnici Varaždinske županije i Grada Varaždina.

– Ono što je 1995. godine predstavljala vojno-redarstvena operacija Oluja, to su 1991. godine bili Varaždinski dani rata. ’95. cilj je bio da oslobodimo okupirana područja i završimo rat. ’91. cilj je bio da se naoružamo, da zaustavimo agresiju i to se upravo ovdje u Varaždinu dogodilo. Prvo slobodno područje je bilo na području današnje Međimurske i Varaždinske županije – kazao je župan Anđelko Stričak.

– Danas se prisjećamo dana prije 30 godina kad je Varaždin oslobođen od JNA i kad je cijeli 32. korpus predao naoružanje kojim smo praktički obranili Hrvatsku. Pozivam sve građane Varaždina da se u subotu, kad će biti veliki mimohod hrvatske vojske, veliki skup na Kapucinskom trgu i velika izložba naoružanja, pridruže i uveličaju taj dan – pozvao je gradonačelnik Neven Bosilj.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
22.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.