Now Reading:
I NAKON MARIJA MARIO : Nakon Carevića, Mario Kovačević novi trener NK Varaždina!!!
Full Article 3 minutes read

I NAKON MARIJA MARIO : Nakon Carevića, Mario Kovačević novi trener NK Varaždina!!!

Nakon što je dojučerašnji trener Mario Carević dobio otkaz, odnosno došlo je do sporazumnog raskida ugovora, novi je trener dobro nam poznati Mario Kovačević.

Novi trener predstavljen je na konferenciji za novinare u utorak kojom je prilikom predsjednik kluba, Dražen Vitez, istaknuo da je već uoči sezone bilo rečeno kakve su ambicije kluba, ali da trener Carević nije ispunio ta očekivanja, budući da je osvojeno tek šest bodova ili 30 posto mogućih. Smatra da je upravo novi trener Kovačević to što nedostaje klubu da se ostvare ambicije jer su uvjeti odlični, a klub ima igrački kadar za ostvariti te ambicije.

Vitez je dodao da je atmosfera među igračima odlična, da su u funkcioniranju kluba napravljeno svi preduvjeti da se krene u osvajanje Druge lige, odnosno povratak u najviši rang natjecanja. Osobno vjeruje da je upravo novi trener taj koji će dopuniti mozaik, odnosno donijeti ono što je potrebno da se ostvari cilj kluba.

Sam Kovačević, kojem je ovo povratak na klupu Varaždinaca, kazao je da je slična situacija onoj kad je prvi put došao u klub. Dodao je da se nikada nije bojao puno posla i izazova. Drži da i dalje stoje ambicije da se bori za ulazak u Prvu ligu i da igrači i klub to mogu. On osobno ima pozitivnu energiju, dat će sve od sebe i to će tražiti od igrača. Ponovio je da klub ima sve preduvjete za povratak u najviši rang natjecanja i da Varaždin i sjeverozapad Hrvatske to zaslužuje.

Sportski direktor kluba Nikola Šafarić zahvalio je bivšem treneru Careviću na svemu što je napravio kojem je, naglasio je, nedostajalo malo sportske sreće. S druge strane istaknuo je da novog trenera, igrače ali i cijeli klub očekuje puno posla.

Inače, Varaždince već u srijedu očekuje susret Kupa protiv Sesveta. Kovačević kaže da nije problem što mu odmah dolazi utakmica i cilj je da se prođe dalje.

-Idemo hrabro, idemo odlučno sutra protiv Sesveta koji su jak protivnik – rekao je Kovačević dodajući da će u svoj stožer dodati samo Roberta Težačkog.

-Želim napraviti sinergiju stožera, uprave, igrača. Moramo svi zajedno biti kao jedan da bi postigli cilj – zaključio je novi trener.

Da podsjetimo na učinak dosadašnjeg trenera. U šest kola ostvario je jednu pobjedu, tri neodlučena ishoda te dva poraza. NK Varaždin trenutno je 12. u Drugoj HNL sa šest osvojenih bodova.

Na novinarsko pitanje je li ovo rješenje za trenera dugotrajnije, Vitez je odgovorio da sam rezultat diktira određena rješenja. Predsjednik vjeruje da će se sa novim trenerom napraviti taj iskorak koji će dovesti klub u Prvu ligu i da će NK Varaždin ostati u najvišem rangu natjecanja, ali i trener Kovačević na klupi.

s. kalajdžija/sjever.hr 21.09.2021-

Input your search keywords and press Enter.