Now Reading:
Suradnja Općine Zlatar Bistrica i OŠ Zlatar Bistrica u projektu izgradnje kućice za knjige na otvorenom
Full Article 2 minutes read

Suradnja Općine Zlatar Bistrica i OŠ Zlatar Bistrica u projektu izgradnje kućice za knjige na otvorenom

Projektom Čitateljski kutak u učionici na otvorenom: kućice za knjige u OŠ Zlatar Bistrica obilježit će se  Godina čitanja 2021.  

Tijekom projekta koji će se provoditi u šk. god. 2021./2022. učenici će sudjelovati u različitim poticajnim i kreativnim aktivnostima za poticanje čitanja i usvajanje čitateljskih vještina što pridonosi razvoju kulture čitanja i omogućava im da što bolje razviju navike čitanja za zadovoljstvo, za učenje i razumijevanje. Čitanje povećava emotivnu inteligenciju i toleranciju. Puno je različitih emocionalno-spoznajnih, stručnih i korisnih razloga za poticanje čitanje, ali jednako tako je važno čitanje koje razvija samosvijest, samopouzdanje i vrijednosti koje nisu uvijek mjerljive, vidljive, ali su dugoročno važne za kvalitetu života pojedinca i opće dobro zajednice.

U OŠ Zlatar Bistrica uređuje se učionica na otvorenom gdje će učenici moći učiti i provoditi slobodno vrijeme tijekom odmora. Jedan od ciljeva projekta je izraditi s učenicima kućicu za čitanje koju bismo postavili u učionicu na otvorenom kako bi im literatura za učenje i čitanje bila uvijek pri ruci.

Općina Zlatar Bistrica i Dječji vrtić „Zlatni dani“ će se  uključiti u projekat, jer se kućice za knjige, osim u školskom dvorištu, planiraju postaviti i na željezničkoj postaji Zlatar Bistrica, ispred Doma kulture te u dvorištu dječjeg vrtića kako bi čitatelji svih dobnih skupina mogli uživati u činu čitanja i druženja s knjigom.

www.sjever.hr/zlatar-bistrica.hr 20.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.