Now Reading:
Smrdljivi martini opet napadaju – evo što ih privlači i kako ih se riješiti
Full Article 2 minutes read

Smrdljivi martini opet napadaju – evo što ih privlači i kako ih se riješiti

Tako mali, a tako dosadni! Smrdljivi martini opet napadaju pa vjerujemo da će vam dobro doći nekoliko korisnih savjeta o tome kako ih se riješiti.

Za početak, naučimo nešto više o smrdljivim martinima, Oni vole voće, pa ako ste ljubitelj držanja zdjele s voćem na stolu, možda ste u opasnosti, piše portal Ordinacija. Na žalost, smrdljivi martini vole i biljke koje rastu u vašem vrtu, a osim što će ih provući miris poznati su po tome da će gricnuti vilo koju biljku, pa čak i latice cvijeća. Ako imate vrt, velike su šanse da imate i smrdljive martine.

Neki se boje ugriza smrdljivih martina, no nema razloga za to. Mogu vam se uvući u odjeću ili kosu, ali vas neće ugristi ili piknuti.

Kako ih držati podalje od kuće?

Provjerite kuda ulaze. Pogledajte sve moguće puteve koje bi oni mogli koristiti – okvire prozora, vrata, drvo koje imate u kući, pa čaj i električne vodove. Zakrpajte sve pukotine kako biste im spriječili ulazak u kuću.

Ne palite vanjsko svjetlo

Kako ih jako privlači svjetlost, koristite žute žarulje ili one koje su poznate po tome da ne privlače insekte, savjetuje Ordinacija.

Isprobajte kućni pripravak

Jednostavna kombinacija vruće vode, sapuna i bijelog octa bit će odlična zamka za njih. Pripravkom poprskajte mjesta na kojima ih često viđate ili kroz koja mogu ući u kuću.

www.sjever.hr/ordinacija.hr
20.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.