Now Reading:
Premijer Plenković u Koprivnici: “Vlada je opravdala svoju ulogu. Očuvali smo radna mjesta i likvidnost naših poduzeća”
Full Article 2 minutes read

Premijer Plenković u Koprivnici: “Vlada je opravdala svoju ulogu. Očuvali smo radna mjesta i likvidnost naših poduzeća”

Danas, 20. rujna 2021. u posjetu Koprivničko – križevačkoj županiji, a na konferenciji Večernjeg lista „Hrvatska kavu trebamo – Ekonomska politika u funkciji podizanja konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva” sudjeluje predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Uz predsjednika Vlade RH, u panel – raspravi sudjeluje i potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi te glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško.

Na četvrtoj konferenciji koja se održava u Koprivnici uvodno se obratio glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, a premijer Plenković tijekom svog obraćanja istaknuo je kako Vlada opravdava svoju ulogu.

– Lanjska konferencija je bila u okolnostima pandemije koronavirusa koja je izazvala najveću zdravstvenu i gospodarsku krizu od Drugog svjetskog rata. Tada sam naglasio da je Vlada odnosno država odigrala najsnažniju i najveću kartu koju je imala, a to je da je opravdala svoju ulogu. U najvećoj krizi je stala iza hrvatskog privatnog sektora, stala iza hrvatskog radnika i rezultat toga je da smo očuvali radna mjesta u najvećoj gospodarskoj krizi do sada i očuvali likvidnost naših poduzeća – rekao je premijer Andrej Plenković, prenosi HRT, a piše N1.

Dodao je kako je Vlada usporedno upravljala sa zdravstvenim sustavom, drugim elementima krize te omogućila da Hrvatska zadrži financijsku stabilnost i stvori uvjete za reaktiviranje i oporavak gospodarstva.

Podsjetimo, nakon Konferencije, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković će se u prostorima Županijske uprave sastati sa županom Koprivničko – križevačke županije Darkom Korenom i gradonačelnikom grada Koprivnice Mišelom Jakšićem.

www.sjever.hr/hr.n1info.com
20.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.