Now Reading:
NE ZABORAVITE Zagrebačka županija daje 1000 kuna za svakog novorođenog mališana – roditeljima dostupan sustav e-Novorođenče
Full Article 50 second read

NE ZABORAVITE Zagrebačka županija daje 1000 kuna za svakog novorođenog mališana – roditeljima dostupan sustav e-Novorođenče

Zagrebačka županija dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 1000 kuna za svako novorođeno dijete, a zahtjev za ostvarenje prava podnosi se u roku četiri mjeseca od dana rođenja djeteta.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć za novorođeno dijete može ostvariti jedan od roditelja/samohrani roditelj/roditelj iz jednoroditeljske obitelji, koji je državljanin Republike Hrvatske s prijavljenim prebivalištem na području Zagrebačke županije, najmanje jednu godinu i u trenutku podnošenja Zahtjeva ima prijavljeno prebivalište na području Zagrebačke županije.

Postupak za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć pokreće podnositelj zahtjeva s kojim novorođeno dijete živi u zajedničkom kućanstvu. Zahtjev se može podnijeti putem nadležnog matičnog ureda ili putem sustava e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče uz svega nekoliko klikova.

Više informacija nalazi se ovdje.

Zagrebačka županija lani je isplatila 2.570 jednokratnih novčanih pomoći u iznosu od 2.570.000 kn, a u prvih osam mjeseci ove godine po tisuću kuna isplaćeno je za 1790 novorođene djece.

www.sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
20.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.