Now Reading:
Ministar zdravstva i gradonačelnik Svete Nedelje zajedno obišli buduću lokaciju Imunološkog zavoda u Brezju
Full Article 3 minutes read

Ministar zdravstva i gradonačelnik Svete Nedelje zajedno obišli buduću lokaciju Imunološkog zavoda u Brezju

Ministar zdravstva Vili Beroš i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec razgovarali su o pripremama za izgradnju Imunološkog zavoda na novoj lokaciji u Brezju.

U programu Vlade Republike Hrvatske oživotvorenje Imunološkog zavoda, nekadašnje perjanice u ovom dijelu Europe u proizvodnji cjepiva i protuotrova protiv ugriza zmija ljutica, ima vrlo visoko mjesto među prioritetima.

Intenzivan rad timova Imunološkog zavoda i Ministarstva zdravstva na pripremama za preseljenje Imunološkog zavoda sa sadašnje lokacije u Rockefellerovoj ulici u Zagrebu na novu lokaciju u Brezju u Gradu Sveta Nedelja, gdje bi u sljedećih nekoliko godina trebali niknuti novi proizvodni pogoni, odredili su i prve konkretnije korake. U narednom periodu će u Brezju biti izgrađen pogon za proizvodnju zmijskog protuotrova kojeg sada Hrvatska kao turistička zemlja mora uvozit za svoje potrebe, a već su uspostavljeni kontakti s inozemnim partnerima za prodaju antitoksina i na stranim tržištima.

-Drago mi je da smo gradonačelnik i ja u razgovorima potvrdili važnost realizacije ovog projekta od iznimnog značaja za zdravstveni sustav naše zemlje, ali i od velikog interesa lokalne zajednice koja će, uz postojeće gospodarske subjekte, dobiti još jednu tvornicu visokovrijednih proizvoda i izvore prihoda grada u intenzivnom razvoju – rekao je Beroš i naglasio da se ostvaruju planovi o otvaranju novih radnih mjesta, ulaganja u profitabilne i visokoakumulativne djelatnosti čiji proizvodi mogu biti konkurentni na svjetskim tržištima.

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec istaknuo je kako mu je izuzetno drago da će se ova vrijedna investicija provesti upravo ovdje u Brezju.

-Moja majka je radni vijek provela u zdravstvu te sam iz prve ruke oduvijek bio upoznat s vrhunskom kvalitetom proizvoda koju je nekoć plasirao Imunološki zavod, a što danas više nije slučaj zbog pogrešnog upravljanja. Rad Imunološkog zavoda trebao bi se bazirati na dobrom razvoju, na istraživanju, distribuciji i prodaji njegovih proizvoda, a kroz javno privatno partnerstvo koje predstavlja zdrav način upravljanja. Smatram kako je to jedini pravi način i  izbor kojim bi Imunološki zavod  bio u skladu s konkurencijom sada već na svjetskoj razini  naglasio je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Poslije razgovora u Gradskoj upravi, zajednički su sa suradnicima posjetili buduću lokaciju gdje ih je ravnatelj Imunološkog zavoda Vedran Čardžić upoznao s projektom nove tvornice, posebno s planovima za izgradnju pogona za proizvodnju zmijskog protuotrova u Brezju koja bi već za sljedeću turističku sezonu osigurala prve količine.

U Brezju su, na zemljištu koje je u vlasništvu Imunološkog zavoda, smješteni konji, ovce i zmije koji već godinama čekaju da ponovno krene proizvodnja antitoksina.

www.sjever.hr/grad-svetanedelja.hr
20.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.