Now Reading:
Kestenov med Miroslava Antolčića šampion 11. Festivala pčelarstva Zagrebačke županije
Full Article 2 minutes read

Kestenov med Miroslava Antolčića šampion 11. Festivala pčelarstva Zagrebačke županije

Kestenov med Miroslava Antolčića, člana Pčelarske udruge “Turopolje” iz Velike Gorice, šampion je 11. Festivala pčelarstva Zagrebačke županije, održanog u Samoboru.

Na ovogodišnjem festivalu ocijenjena su 83 uzorka meda, a najviše je bilo cvjetnog i kestenovog.

-Meda nema previše, godina je za pčelare bila loša. No, kakvoća je izvrsna. Ni jedan uzorak, dostavljen na ocjenjivanje, nije odbačen – komentirao je Željko Vukić, predsjednik Saveza pčelarskih udruga Zagrebačke županije.

Dvodnevni festival organizirala je Pčelarska udruga Samobor i Sveta Nedelja, a otvorio ga je zamjenik župana Damir Tomljenović.

-Zagrebačka županija je ruralni, zeleni prsten oko grada Zagreba. Želimo da ona i ostane takva. Tu smo da pomognemo pčelarima. Svjesni smo da su godine za njih teške i zato im maksimalno stojimo na raspolaganju – poručio je zamjenik župana, dodavši da je prijedlogom rebalansa proračuna predviđeno dodatnih 200 tisuća kuna za prihranu pčela.

Najviše zlatnih priznanja za kakvoću meda – njih šest – dobili su članovi Pčelarske udruge “Lipa” iz Jastrebarskog. Pet zlata osvojili su pčelari zaprešićkoga kraja iz Udruge “Ban Josip Jelačić”, po četiri članovi Pčelarske udruge “Turopolje” i Udruge pčelara “Matica” iz Svetog Ivana Zeline, tri zlata otišlo je Udruzi pčelara Vrbovec, po dva Udruzi pčelara “Maslačak” i Pčelarskom društvu “Moslavina Otok Ivanić“, dok su po jedno zlatno priznanje dobili pčelari pčelarskih udruga “Kupska dolina”, “Lijeska” te Samobor i Sveta Nedelja.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
20.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.