Now Reading:
Završen godišnji remont bazena – sljedeća kupališna sezona na otvorenom čakovečkom kupalištu
Full Article 3 minutes read

Završen godišnji remont bazena – sljedeća kupališna sezona na otvorenom čakovečkom kupalištu

Na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ u Čakovcu, održana je konferencija za novinare, na kojoj se govorilo o obavljenom godišnjem remontu natkrivenih bazena, ali i o dosadašnjem tijeku radova na otvorenim bazenima u Čakovcu.

Kako je uvodno rekla gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, unatoč projektnim nedostacima, radovi na izgradnji otvorenih bazena odvijaju se planiranom dinamikom. Dosta je promjena u odnosu na prvobitni projekt, primjerice u njemu nije predviđeno natkrivanje dječjeg bazena, no angažmanom svih, otvoreni bazeni bit će izgrađeni.

U tijeku su armirano-betonski radovi, te se priprema za završetak radova na instalacijama ulaznog kompleksa. Kako je rekao u dosadašnjem tijeku radova došlo je do nekih neplaniranih situacija koje su riješene „u hodu“. Prije svega, temelji postojećih natkrivenih bazena nisu omogućavali jednostavno naslanjanje novog postrojenja, pa je ono moralo biti odmaknuto za 80-ak centimetara. Također, projektom nije bila previđena tako visoka razina podzemnih voda, što je također riješeno dodatnim ispumpavanjem.

Radovi se nastavljaju planiranom dinamikom, a trebali bi biti gotovi do kraja godine. Nakon toga slijedi detaljno ispitivanje instalacija, sustava kontrole kvalitete vode te spajanje vanjskih sa natkrivenim bazenima u jedan kompleks. Ukoliko sve bude išlo prema planu, sljedeću kupališnu sezonu dočekat ćemo na otvorenom čakovečkom kupalištu.

Ukupni iznos investicije je oko 34 milijuna kuna.

www.sjever.hr 18.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.