Now Reading:
PREOKRET U KRAPINSKIM TOPLICAMA – Na meti policija i novinari: “Kako ste jadni. Lešinari. Zašto oni snimaju? Ma, možete me strpati u zatvor!”
Full Article 3 minutes read

PREOKRET U KRAPINSKIM TOPLICAMA – Na meti policija i novinari: “Kako ste jadni. Lešinari. Zašto oni snimaju? Ma, možete me strpati u zatvor!”

Bože nas sačuvaj! Jutros je pet ženskih osoba, uz sada već dobro poznatu Mirjanu, sjedilo u obližnjem kafiću nadomak Osnovne škole u Krapinskim Toplicama. Telefoniralo se na veliko, držali su se fascikli, a rečenice su letjele i prema licima novinarima „Oni sve lažu, dobivaju plaću za laži. Lešinari”

Nakon popijene kave, dvije su osobe, kako kažu, htjele podržati Nikolu pa su se približile skupini novinara i, možemo reći, na neki način obavljale njihov posao – uživo su izvještavale s terena, nakon čega su policijski službenici od njih zatražili osobne isprave. Kako je tekao razgovor pročitajte niže.

– Mi smo dvije osobe, individue, na privatnoj bazi smo ovdje, nikakvi prosvjednici nismo, nemamo transparente – nadopunjavale su se gospođe.

Nemaš nas pravo snimati. Vi mislite da smo svi nepismeni – govori jedna dok prenosi vijesti uživo uz riječi „Mi smo na javnoj površini Republike Hrvatske, državljanke smo Republike Hrvatske. Nikakve probleme ne radimo, želimo vas pozdraviti i javiti da smo tu”, govori gospođa koja je 2015. sudjelovala u RTL-ovom showu, a od koje smo tijekom emitiranja ove nadasve zabavne emisije mogli čuti mnoštvo njenih bisera!

Kako ste jadni. Lešinari – časte one novinare uz podsmijeh, a kada ih je policija htjela legitimirati traže ih da pokažu svoje značke!

– Morate mi pokazati značku. Ja vam neću dati osobnu. Kak’ ste snažni, jaki, vas petero na nas dvije. Jel’ ovo demokratska Hrvatska? Vi ne možete dvoje ljudi nazvati prosvjednicima. Nemamo transparente. To je tak jadno, ono – govore. Najviše ih muči što novinari rade svoj posao i izvještavaju o atmosferi u Krapinskim Toplicama.

Zašto oni snimaju? Tko im je dao dozvolu? Neka se i oni deklariraju i pokažu svoje osobne iskaznice. Protuzakonito je da nas snimaju bez naše dozvole – govore u isti glas.

– Ja sam vas lijepo zamolio. Ako odbijate ja ću vas odvesti u postaju – rekao je jedan od policijskih službenika.

Meni to nije problem. Ja vam neću dati osobnu dok ne upozorite novinare da me ne mogu snimati bez dozvole, možete me strpati u zatvor. Tko im je dao to pravo – buni se zvijezda RTL-ovog showa.

O današnjoj situaciji, oglasio se i ravnatelj Štibohar koji kaže kako su posljednja dva tjedna najizazovniji dani u njegovoj karijeri.

Prošla su dva tjedan dana – u mojoj karijeri najizazovnijih i najtežih poslova. Cijeli tjedan se bavimo istim stvarima. Predviđanja ne znamo. Možda vikend donese nove stvari. Dokle god postoji mogućnosti da stvari eskaliraju – tu su zaštitari – rekao je ravnatelj.

Obitelj Gaćina napustila je ulaz škole zajedno sa školskom klupom oko 11:45, a nas zanima koji je smisao svega ovoga? Prerasta li cijela ova zgoda u osobne interese ili je cijeli ovaj igrokaz u interesu djece?!

FOTO: Printscreen/Index.hr

mčaržavec/www.sjever.hr
17.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.