Now Reading:
ZAGORJE U METROPOLI 70 izlagača predstavlja zagorsku tradiciju i gastro ponudu na manifestaciji “100% Zagorsko”
Full Article 1 minutes read

ZAGORJE U METROPOLI 70 izlagača predstavlja zagorsku tradiciju i gastro ponudu na manifestaciji “100% Zagorsko”

Krapinsko – zagorska županija 17. i 18. rujna 2021. godine dvanaestu godinu zaredom organizira manifestaciju „100% Zagorsko“ u Zagrebu, koja će biti održana na Trgu bana Jelačića. „100% Zagorsko“ je manifestacija prodajno – izložbenog karaktera čiji je cilj promovirati Zagorje kao poželjnu turističku destinaciju bogate kulturne baštine i gastronomske ponude.

Ove će godine na manifestaciji sudjelovati 70 izlagača koji će na Trgu bana Jelačića predstaviti zagorsku tradiciju, poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.

U ponudi će se tako naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi, vina i voćna vina, suhomesnati proizvodi, licitari, tradicijske igračke koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a, a posjetitelji će moći uživati i u zagorskim štruklima.

U sklopu manifestacije bit će organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca, uz popratni glazbeni program.

Manifestacija 100% Zagorsko u Zagrebu počinje u petak, 17. rujna u trajanju od 08,00 do 22,00 sata, a nastavlja se na subotu (18. rujna) od 08,00 do 20,00 sati.

www.sjever.hr
16.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.