Now Reading:
GLAZBENI SPEKTAKL: Bliži se datum festivala “Samoborska glazbena jesen”
Full Article 1 minutes read

GLAZBENI SPEKTAKL: Bliži se datum festivala “Samoborska glazbena jesen”

Samoborska glazbena jesen festival je koji već više od četiri desetljeća promiče vrhunsku glazbenu umjetnost. Tijekom godina, festival se opsegom, kvalitetom i raznolikošću programa razvio u manifestaciju koja svojim sadržajem predstavlja kulturnu vrijednost od nacionalnoga značaja.

Ono što već više od četiri desetljeća krasi ovaj festival jest iznimnost i posebnost sadržaja, visoka razina njegova predstavljanja i interpretacije te istinski entuzijazam u stvaranju umjetnosti i prenošenju njezine poruke.

Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Ferdo Livadić – kruna festivala, natjecanje koje je tijekom sedamnaest godina postojanja iznjedrilo brojne talente, danas već zvijezde klasične glazbe na međunarodnoj razini, kao što su Petrit Çeku, Aljoša Jurinić i drugi..

Dodatnu vrijednost festivalu daje i projekt usmjeren prema mladim talentima: Skladateljsko natjecanje New Note, jedino stalno i međunarodno skladateljsko natjecanje u Hrvatskoj.

Upravo zbog takvog odnosa prema glazbi i umjetnicima, Samoborska glazbena jesen važan je kulturni projekt u Republici Hrvatskoj, a njegov su poseban profil prepoznali iznimni i glasoviti umjetnici iz Hrvatske i inozemstva, koji upravo Samobor odabiru kao mjesto u kojem rado nastupaju i s veseljem mu se vraćaju.

Program pronađite na klik!

FOTO: Marko Pletikosa

www.sjever.hr/samobor-festival.com
16.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.