Now Reading:
METALSKA JEZGRA ČAKOVEC sklopila suradnju s austrijskom tvrtkom TCM International na području digitalizacije u strojnoj obradi metala!
Full Article 2 minutes read

METALSKA JEZGRA ČAKOVEC sklopila suradnju s austrijskom tvrtkom TCM International na području digitalizacije u strojnoj obradi metala!

U prostoru Metalske jezgre Čakovec u suradnji s tvrtkom TCM International iz Austrije (Stainz kod Graza) održana je prezentacija na temu Digitalizacije u strojnoj obradi metala uz praktičnu demonstraciju digitalnih alata kojima se postiže smanjenje troškova uz povećanu kvalitetu i produktivnost.

Na samom početku prezentacije prisutnima se obratio ravnatelj Metalske jezgre dr.sc. Mario Šercer predstavivši Metalsku jezgru, njen odjel za tehnologiju, istraživanje i razvoj te IOT laboratorij, partnere u istraživačkom i projektnom timu kao i cjelokupnu opremu kojom je jezgra opremljena od koje je posebno istaknuo 3D printer za metal, 3D printer za plastiku, 3D skener i IOT laboratorij.

Ivan Požgaj, projektni inženjer tvrtke TCM International predstavio je tvrtku, njihova programska rješenja po principu ključ u ruke i pametne alatne ormare za tvrtke koje se bave strojnom obradom metala. Osnovni alati tvrtke su TCM, Toolbase, Wintool i Tooltracer. Na praktičnom primjeru prikazao je prednosti pametnog alatnog ormara kojim se postiže bolja dostupnost alata, praćenje troškova korištenja i narudžbe alata na način da se svako korištenje alata evidentira u sistemu koji ujedno prikazuje i svrhu alata te se time postiže smanjenje zastoja u proizvodnji i izbjegava prazan hod traženja alata.

Kevin R. Dworak, product manager tvrtke TCM International napomenuo je kako tvrtka surađuje sa svim svjetskim proizvođačima alata te na taj način za svog klijenta nakon cjelokupne analize procesa mogu predložiti i izabrati najbolji alat za određeni proizvodni proces te detaljno pojasnio kako provode cjelokupan proces analize troškova firme vezanih uz korištenje alata i kako se oni mogu učinkovito optimizirati i smanjiti u svakom proizvodnom procesu nakon provedene analize od strane njihovih stručnjaka uz korištenje gotovih sistemskih rješenja.

Inženjer tvrtke TCM, Oswald Scheibenbauer prisutnima je predstavio TCM tehničku podršku na konkretnim primjerima provedenih poslovnih suradnji sa tvrtkama, od odabira alata i strategije obrade do finalnih rezultata procesa koji su pridonijeli učinkovitijem proizvodnom procesu firme, a time i smanjenju troškova.

Između Metalske jezgre i TCM Internationala je dogovorena buduća suradnja vezana uz edukacije na području digitalizacije u strojnoj obradi metala.

www.sjever.hr/redea.hr
16.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.