Now Reading:
Uskoro prvi radni susret novih varaždinskih županijskih vijećnika – Križanić: Povećat ćemo standard u zdravstvu i školstvu
Full Article 2 minutes read

Uskoro prvi radni susret novih varaždinskih županijskih vijećnika – Križanić: Povećat ćemo standard u zdravstvu i školstvu

Rebalans ovogodišnjeg proračuna te prijenos prava vlasništva Doma za starije i nemoćne osobe u Varaždinu s Hrvatskog zavoda za mirovinskog osiguranje na Varaždinsku županiju, bit će najvažnije točke prve radne sjednice Županijske skupštine u novom sazivu.

Sjednicu koja će se održati sljedeće srijede, 22. rujna najavio je predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić koji je govoreći o najavljenom rebalansu proračuna istaknuo da će naglasak biti na osiguravanju dodatnih 6 milijuna kuna za povećanje standarda u zdravstvu i školstvu.
-Za zdravstvo se planiraju sredstva za nabavu opreme i dodatno ulaganje u zdravstvene objekte, a u školstvu povećanje sredstava za izgradnju objekata u osnovnim i srednjim školama za jednosmjensku nastavu te provedbu dva najveća projekta Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi i zdravstvu – rekao je Križanić.

Vijećnici će raspravljati i o prijedlogu odluke o prijenosu prava vlasništva Doma za starije i nemoćne osobe u Varaždinu s Hrvatskog zavoda za mirovinskog osiguranje na Varaždinsku županiju.
-Riječ je o prijenosu vlasništva s državne razine i vlasnik će sada biti Varaždinska županija i to iz tog razloga što se puno ulaže u Dom za starije osobe, u održavanja zgrada. Županija će time dobiti vrijednost od oko 68,4 milijuna kuna u vlasništvo kolika je vrijednost ove zgrade – rekao je predsjednik Skupštine.

Na dnevnom redu biti će i odluka o utvrđivanju mreža programa Centra izvrsnosti Varaždinske županije kojom se utvrđuju nove mreže programa, uključuju se i strukovni Centri izvrsnosti i glazba i umjetnost. Odlukom se otvara mogućnost osnivanja Centara za razvoj talenata za rad s darovitom djecom predškolskog uzrasta.

Križanić je najavio i da će se na sjednici raspravljati i o imenovanju sudaca porotnika Županijskog suda u Varaždin, a vijećnici će glasovati i o prijedlozima za članove Savjeta mladih Varaždinske županije.

-Kreću i redovna imenovanja i izbori i na dnevnom redu je i izbor članova Upravnih odbora zaklada Vita i Sv. Mihael, kao i imenovanje nekih članova radnih tijela Županijske skupštine, a to su Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata, Savjeta za obrazovanje, gospodarstvo i međuregionalnu suradnju, Savjeta za sigurnost prometa na cestama i Antikorupcijskog povjerenstva – kazao je Križanić dodavši da će sva imenovanja u redovnoj proceduri biti završena na sljedećoj sjednici Skupštine.

a.kučić/sjever.hr
15.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.