Now Reading:
Župan Koren u obilasku radova na Obrtničkoj školi Koprivnica: Ovoga se trenutka u sektor obrazovanja investira oko 160 milijuna kuna!
Full Article 3 minutes read

Župan Koren u obilasku radova na Obrtničkoj školi Koprivnica: Ovoga se trenutka u sektor obrazovanja investira oko 160 milijuna kuna!

Župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić danas su sa suradnicima obišli građevinske radove na Obrtničkoj školi Koprivnica u sklopu županijskog Centra kompetentnosti. Radovi izvrsno napreduju, a dinamikom je zadovoljan i župan koji kazao kako je ugodno iznenađen razinom do koje je objekt napravljen u ovoj fazi projekta.

– U financijskom smislu, izvedeno je oko 25 posto radova, dok je u fizičkom puno više jer se preostalih 75 posto u dobrome dijelu odnosi na skupu opremu koja će podići cjelokupni iznos. Završetak projekta očekuje se kroz deset mjeseci, a u ova četiri koliko je prošlo napravljeno je uistinu mnogo. Centar kompetentnosti, projekt vrijedan 70 milijuna kuna, od čega 60 milijuna dolazi iz fondova Europske unije, a deset iz proračuna Županije. Ovdje se izvode radovi vrijedni 24 milijuna kuna, a u Đurđevcu 8,6 milijuna kuna. Preko 33 milijuna kuna je u fazi realizacije. Uz pet školskih-sportskih dvorana vrijednosti oko 70 milijuna kuna, uz manje investicije, ovoga se trenutka u sektor obrazovanja u županiji investira oko 160 milijuna kuna – naglasio je župan nakon obilaska.

Domagoj Masnec, predstavnik tvrtke Radnik koja je izvođača radova, kazao je kako se radovi odvijaju prema zacrtanom planu. 

– Cilj je završiti konstrukciju tijekom rujna, a to ćemo i uspjeti. S obzirom na to da se kanalizacija spajala na postojeću, imali smo puno posla prije početka školske godine, no i to smo uspjeli napraviti na vrijeme. Trenutno se odvijaju radovi na prvome dijelu krovišta koji će biti pokriven zelenim krovom, žbukanje i instalaterski radovi. Sve je u roku i odvija se sukladno predviđenoj dinamici – pojasnio je Masnec.

Ispred Obrtničke škole Koprivnica obratio se Saša Seretin koji je član projektnog tima CEKOM KKŽ te administrator na projektu. 

– Novi objekt je od velikog značaja za Obrtničku školu. Znamo u kakvim su uvjetima trenutno učenici zbog nedostatka opreme i prostora. S novih 1800 metara kvadratnih prostora dobit ćemo sedam učionica, četiri kabineta, četiri laboratorija i najnoviju opremu. Time smo napravili velik iskorak u radu s učenicima – dodao je Seretin.

Župan Koren je na kraju još dodao kako je stav Županije da će izgradnja CEKOM-a  i ostala ulaganja u obrazovanje rezultirati ispunjenjem svih uvjeta za napredno obrtničko, odnosno strukovno školovanje. 

– Mi kao osnivači, zastupamo razmišljanje o novoj Srednjoj školi na prostoru koji je svojevremeno kroz pravo građenja bio dan i rezerviran za gradnju Obrtničke ili drugom prostoru. To je, također, pitanje koje moramo usuglasiti s Gradom Koprivnicom. Smatramo da se upravo sada stvaraju svi potrebni uvjeti za izuzetno kvalitetno srednjoškolsko strukovno obrazovanje u našoj županiji – zaključio je Koren.

Današnjem obilasku prisustvovali su i resorni županijski pročelnici Melita Ivančić, Ana Mušlek, Darko Masnec, ujedno i voditelj projekta, član Uprave tvrtke Radnik Mario Biljan i predstavnici stručnog nadzora.

www.sjever.hr/kckzz.hr
14.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.