Now Reading:
SLUČAJ OSNOVNE ŠKOLE KRAPINSKE TOPLICE: Što će biti sutra?! Tko će popustiti? Župan Kolar: To je predstava za javnost! Ne vrijedi se inatiti!
Full Article 2 minutes read

SLUČAJ OSNOVNE ŠKOLE KRAPINSKE TOPLICE: Što će biti sutra?! Tko će popustiti? Župan Kolar: To je predstava za javnost! Ne vrijedi se inatiti!

Sada svima već dobro poznati Nikola i dalje ne nosi masku odlukom svojih roditelja, Nikola ne pohađa nastavu, njegovi roditelji s timom takozvanih antimaskera i dalje se bore protiv propisanih mjera, Nikola koji vjerojatno ne shvaća što se točno događa kao ni njegovi školski kolege, danas sjedi za školskom klupom ispred svoje škole i uči. Bizarno je, a župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar to je sažeo u jednu rečenicu „To je predstava za javnost.”

Kaos uzrokovan nenošenjem zaštitne maske eskalira svakim danom sve više. Jučer – prosvjednici, ministar Fuchs, župan Kolar, zamjenica Petek, pročelnici, zaštitari, policija, danas – prosvjednici, zaštitari i pravobraniteljica za djecu Pirnat Dragičević. Da je situacija sve samo nezahvalna, da su okolnosti nepodnošljive kaže i župan Kolar koji je danas s roditeljima Nikole obavio razgovor.

Nažalost, situacija nije dobra. Djeca bi trebala ići normalno i sigurno u školu, što je sada i slučaj jer smo mi to osigurali angažiranjem zaštitara. Slika oko škole koja se sad događa nije nimalo lijepa. Ja sam danas pokušao razgovarati s gospodinom Kristijanom i gospođom Lidijom, roditeljima Nikole i razgovorom im poručiti da se ne vrijedi inatiti. Imamo 308 učenika u Osnovnoj školi Krapinske Toplice i svi se pridržavaju svih mjera jedino ne on koji je čitavu prošlu školsku godinu nosio masku za vrijeme nastave. Sada maska za vrijeme nastave nije potrebna već samo u zajedničkim prostorijama. Nošenje maski je sada prijepor, a zdravstveni problem ne postoji – govori župan Kolar i naglašava kako je nenošenje maski omogućeno onome tko ima liječničku potvrdu.

Nadam se da će prevladati zdrav razum i da će dijete krenuti u školu kao i svi ostali. Nisam siguran koliko otac više sam odlučuje, a koliko je to ova agresivna skupina oko njega – poručio je župan Kolar i završio riječima „Svi sve znaju, neka ljudi rade svoj posao.”

Inače, o ovom je slučaju obaviješten i Centar za socijalnu skrb koji provodi sve potrebne mjere i postupke kako bi se Nikola zaštitio. Zaštitari će i dalje stajati ispred škole dokle god to bude potrebno, a kako će se daljnja situacija razvijati i čeka li nas tek pravi “masakar inata” ostaje za vidjeti.

mčaržavec/www.sjever.hr
14.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.