Now Reading:
Poduzetnici se okupili na poslovnom susretu u Metalskoj jezgri Čakovec: upoznali digitalna rješenja za poboljšanje produktivnosti i proizvodnje
Full Article 3 minutes read

Poduzetnici se okupili na poslovnom susretu u Metalskoj jezgri Čakovec: upoznali digitalna rješenja za poboljšanje produktivnosti i proizvodnje

S ciljem poticanja razvoja međimurskog gospodarstva primjenom novih tehnoloških i poslovnih znanja te umrežavanjem poduzeća i pojedinaca, Metalska jezgra Čakovec i TCM International  Tool Consulting & Management organizirali su u utorak u Čakovcu poslovni susret Digitalizacija u strojnoj obradi metala.

Dvadesetak zainteresiranih poduzetnika okupilo se u utorak u Razvojnom-edukacijskom centru za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec, gdje su im organizatori predstavili stvaranje vrijednosti kroz tehnologiju i optimizaciju procesa uz pomoć digitalnih rješenja uz mogućnost smanjenja troškova te istovremeno povećanje kvalitete i produktivnosti.

Mario Šercer, ravnatelj Metalske jezgre istaknuo je da je riječ o instituciji čija je svrha organizirati upravo ovakva događanja.
-Tu su poduzetnici iz Međimurja i poduzetnici iz šire regije, a svi imaju mogućnost upoznati se s najsuvremenijim programskim alatima i opremom koja se danas koristi sa svrhom poboljšanja produktivnosti, organizacije, proizvodnje i samim tim pojeftinjena proizvoda, odnosno povećanja profita – rekao je Šercer.

Austrijska tvrtka TCM International Tool Consulting & Management djeluje više od 20 godina i jedna je od vodećih tvrtki u razvoju programskih alata za menadžment, odnosno alata za ogromne strojeve, Na poslovnom susretu u Čakovcu prezentirali su svoju kompaniju, s naglaskom na digitalizaciju strojne obrade metala.

-Stari analogni proces živi nekih 150 godina i mora biti usavršen. U firmama danas on i jest usavršen, ali sad dolaze digitalna rješenja, digitalni softveri i dijelovi koji taj proces znatno kompliciraju. Cilj je motivirati, potaknuti ljude da pogledaju koja rješenja postoje, kako do tih rješenja doći i koju korist dobiti kad kupimo neki proizvod ili softver – rekao je Ivan Požgaj iz TCM-a.

Naglasio je da, prema njihovim dosadašnjim iskustvima poduzetnici u Međimurskoj županiji prate trendove.
-Ima u Međimurju firmi koje su dosta orijentirane prema procesnim rješenjima koja su obično praćena softverom i neke su od njih puno naprednije od firmi u Austriji i Njemačkoj. S gospodinom Šercerom smo u kontaktu sad već pola godine, bila je ideja da, pošto mi dolazimo iz konvencionalne proizvodnje, odnosno mehaničke obrade, a oni se bave 3D ispisom, mislili smo da bi mogli napraviti partnerstvo pa smo stupili u kontakt, kako bi spojili te dvije tehnologije i napravili ono što je i filozofija ovog centra za razvoj i edukaciju u Međimurskoj županiji – kazao je Požgaj.

Poduzetnici koji su se odazvali na ovaj poslovni susret imaju, između ostalog, priliku doznati sve najvažnije i o značenju podataka u kontekstu digitalizacije, kako upravljati podacima i što je podatkovno čvorište u proizvodnji, kako osigurati opskrbu putem integriranih pametnih ormara te koji su najbolji alat i strategija obrade.

a.kučić/sjever.hr
14.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.