Now Reading:
Dijete i dalje ne ide u školu u Krapinskim Toplicama
Full Article 2 minutes read

Dijete i dalje ne ide u školu u Krapinskim Toplicama

Učenik koji u školi ne želi nositi masku, a čiji je otac prošlog tjedna pozvao na prosvjed te je u petak nekoliko osoba upalo u školu, i danas je došao u Osnovnu školu u Krapinskim Toplicama, no nije u školskoj zgradi jer i dalje ne želi nositi masku.

Jutros je učenik u školu došao s roditeljima. Ravnatelj škole Samson Štibohar pozvao ih je na razgovor, no roditelji su odbili staviti maske i ući u školu. Dijete je ušlo u školsku zgradu, no ubrzo je izašlo van ne želeći nositi masku.

– Danas je situacija nešto u manjem omjeru nego jučer s brojem prosvjednika. Pozvana je policija zbog sigurnosti učenika i ljudi. Pozvao sam roditelje da mirno u mojoj kancelariji riješimo. Naravno, uz poštivanje nošenja maske u zajedničkom prostoru hodnika do moje kancelarije. Ukoliko smo cijepljeni da ne moramo imati masku, ukoliko ne, onda ćemo poštivati epidemiološku situaciju i preporuke. Oni su to odbili. Učenik vani sjedi s roditeljima. Policija je udaljila prosvjednike – rekao nam je ravnatelj.

S roditeljima je bilo i desetak građana koji im daju podršku u zahtjevu da djeca ne nose maske. Nakon što su ušli u školsko dvorište, pozvana je policija koja ih je udaljila iz školskog dvorišta. Incidenata nije bilo.

Roditelji su s djetetom u školskom dvorištu gdje učenik čita školske udžbenike.

Jučer je u školi bio i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs koji je rekao da prosvjedima nema mjesta u i ispred školskih objekata te da pravila, bez obzira na mišljenje, vrijede za sve. Najavio je nadzor školskih objekata i dječjih vrtića radi sigurnosti djece i djelatnika.

foto: arhiva

n.kalajdžija / www.sjever.hr
14.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.