Now Reading:
Beroš najavio produljenje valjanosti COVID potvrda – evo kako će dugo vrijediti
Full Article 2 minutes read

Beroš najavio produljenje valjanosti COVID potvrda – evo kako će dugo vrijediti

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je produljenje COVID potvrda koje u ovom trenutku vrijede devet mjeseci od primanja druge doze cjepiva, a onima koji su se cijepili među prvima te su u siječnju primili drugu dozu, taj rok istječe sredinom listopada.

Covid potvrda će ubuduće vrijediti 12 mjeseci, što će biti vezano za primanje treće doze, ali i za cijepljenje, donosi Dnevnik.hr.
-Liječnici, medicinske sestre i nezdravstveno osoblje, koje je još krajem prošle, odnosno početkom ove godine dalo povjerenje znanosti te su se cijepili i tako sačuvali svoje i tuđe zdravlje, neće ostati bez COVID digitalne potvrde – potvrdio je Beroš.

U ovom trenutku digitalna COVID potvrda valjana je ako nije prošlo više od 270 dana od druge doze, što za prve cijepljene, među kojima su i zdravstveni radnici, djelatnici domova za starije i štićenici, počinje istjecati za desetak dana, nakon što se uvede obveza potvrde za odlazak na posao u zdravstveni sustav, piše Dnevnik.hr.

-Dio zemalja već ranije je prolongirao valjanost na 12 mjeseci, a vrlo je vjerojatno da ćemo i mi ići u tom smjeru i produljiti potvrdu na godinu dana sukladno rezultatima najnovijih znanstvenih i stručnih ispitivanja – kaže Beroš i zaključuje da do početka listopada sigurno neće biti neodgovorenih pitanja.

www.sjever.hr/dnevnik.hr
14.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.