Now Reading:
PRESRETAČ U AKCIJI Zaustavili totalno pijanog mladića – prijeti mu ogromna novčana, ali i zatvorska kazna
Full Article 1 minutes read

PRESRETAČ U AKCIJI Zaustavili totalno pijanog mladića – prijeti mu ogromna novčana, ali i zatvorska kazna

Policijski službenici mobilnog tima prometne policije Policijske uprave varaždinske u nedjelju u noćnim satima u Gornjem su Ladanju presretačem zaustavili 28-godišnjeg vozača osobnog vozila.

Nadzorom je utvrđeno da je vozio pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.09 g/kg, bez položenog vozačkog ispita, te za vrijeme kad mu je izrečena mjera zabrane polaganja vozačkog ispita na rok od dvije godine, zbog prethodno prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja, mladić je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do dovođenja sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu.

Za navedene počinjene prekršaje okrivljenom prijeti novčana kazna do 60000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci i nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Mladić je u nedjelju doveden na prekršajni Odjel Općinskog suda u Varaždinu, s prijedlogom izricanja mjere zadržavanja i kazne zatvora, ali je okrivljeni nakon saslušanja od strane prekršajne sutkinje pušten na slobodu.

www.sjever.hr
13.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.