Now Reading:
KUMIČIN TIKVENJAK Gradonačelnik Škvarić uručio nagrade za najbolje štrukle od tikve i sira – pobjednička lenta pripala Verici Koščec
Full Article 2 minutes read

KUMIČIN TIKVENJAK Gradonačelnik Škvarić uručio nagrade za najbolje štrukle od tikve i sira – pobjednička lenta pripala Verici Koščec

Njegujući vlastitu tradiciju, pa tako i onu kulinarsku, u okviru 25. Međunarodnog festivala čipke, u Lepoglavi je održano natjecanje u pripremi štrukli od tikve i sira – Kumičin tikvenjak.

Generacijama se ova delicija priprema i u domaćinstvima lepoglavskog kraja i nezaobilazan je dio njegove kulinarske tradicije predstavljene ovom prigodom.

Natjecanje je održano u dvije kategorije – u pripremi tikvenjaka od sira i tikvi te u pripremi štrukli po izboru. Najviše natjecatelja, ne samo žena već i muškarca, bilo je u prvoj kategoriji.

Ocjenjivačko povjerenstvo činili su vrsni kuhari – Damir Crleni, prvi državni prvak u kuharstvu; Ljiljana Sedlanić, šefica kuhinje Hotela Trakošćan i Grozdana Bohorč, stručni učitelj kuharstva. Povjerenstvo je moralo ocijeniti koji je od 20 pripremljenih tikvenjaka najbolji.

Nakon kušanja svih na natjecanje prijavljenih tikvenjaka, najboljim su proglasili onaj Verice Koščec kojoj je pripala pobjednička lenta i prigodna nagrada. Drugo je mjesto sa svojim tikvenjakom osvojila Kristina Dubovečak Držaić, a treće Marica Držaić kojima su također pripale lente i prigodne nagrade. Zbog izbora koji, prema riječima članova ocjenjivačkog povjerenstva, nije bio jednostavan s obzirom na to da su odlučivale sitnice i nijanse, dodijeljena je i utješna nagrada koja je pripala Barici Breški.

Nagrade je dobitnicama uručio gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

U kategoriji štrukli po izboru najboljim su, u konkurenciji devet štrukli, proglašene štrukle koje je pripremila Marica Držaić. Drugo je mjesto pripalo štruklima Sonje Škvarić, a treće štruklima Mirjane Zbodulja.

I u ovoj su kategoriji najboljima podijeljene lente i nagrade, a također je dodijeljena i utješna nagrada koja pripala Blaženki Vresk.

www.sjever.hr
13.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.