Now Reading:
Čačić o Posavcu: Za Matiju se može svašta reći, ali on nije koruptivan!
Full Article 2 minutes read

Čačić o Posavcu: Za Matiju se može svašta reći, ali on nije koruptivan!

Radimir Čačić je gostujući u N1 studiju komentirao slučaj uhićenja i ostavku bivšeg međimurskog župana Matije Posavca.

Rekavši kako je iznenađen, priznao je kako je ipak predugo u politici da bi mu nešto bilo čudno.

-Meni je potpuno jasno što se tu događalo. Radi se o tome da je čovjek jednostavno na visokim funkcijama kojemu je obitelj apsolutno izvanredno situirana. Od svih njegovih dobrih i loših strana ima jednu koja je neupitno dobra, a ta je da nije koruptivan – izjavio je Čačić za N1.

Komentirajući interpretacije medija o mitu od deset tisuća kuna koje je Posavec primio za zapošljavanje Kobala, Čačić je naglasio kako je Matija Posavec osnovao svoju stranku koja ima političku težinu i glasove no premalo iskustva da shvati kako, bez obzira što se možda čini da su stvari u redu, moraju biti i formalno u redu.

Kobal je član upravnog vijeća za županijske ceste, tu se dobiva parsto kuna i kad je ovaj osnovao stranku i išao u kampanju i Kobal mu je rekao – slušaj, Matija, od mene moj doprinos, bez obveze 10.000 kuna i na to je dodao da bi rado ostao u upravnom vijeću, a Matija javlja – riješeno. To nije nikakav posao, to nisu nikakvi novci, nije kupio nekog vijećnika, nego je primio novac za kampanju. Kvaka je u tome da kad bi Matija Posavec malo bolje shvaćao kontekst, nikad takvo nešto ne bi napravio. Zašto? Zato što se to uvijek može tako interpretirati i tu je očito da se ne radi ni o kakvom mitu, radi se o donaciji za kampanju koju je i on morao tako prikazati. Dakle, ništa ne primiti na ruke, sve preko računa – pojasnio je Čačić.

Svoje gostovanje zaključio je riječima kako bi Posavec morao biti debilan da prizna mito i kako to sasvim sigurno nije mito ni u njegovoj glavi.

-On je tada to primio u kampanji i to nije problem, ali zakoni postoje s razlogom. Svašta se za Matiju Posavca može reći, ali on nije koruptivan. Moraš imati ugrađen čip u glavi da znaš da se zakoni moraju poštovati, ako se misliš baviti politikom – naglasio je bivši varaždinski župan.

www.sjever.hr / N1
13.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.