Now Reading:
7. sportske igre branitelja u Gornjoj Stubici – sedam ekipa i tri discipline, evo kako je bilo
Full Article 2 minutes read

7. sportske igre branitelja u Gornjoj Stubici – sedam ekipa i tri discipline, evo kako je bilo

U sklopu obilježavanja 24. Susreta za Rudija, u Gornjoj Stubici su u subotu održane 7. sportske igre branitelja pod pokroviteljstvom i uz financijsku pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja.

Na samom početku je, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća odana počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu kod spomen biste Rudolfa Perešina.

Uz članove UBDR Sveti Juraj okupili su se i članovi prijateljskih udruga iz Karlovačke i Sisačko-Moslavačke te Krapinsko-zagorske županije.

Svijeće je uime Općine Gornja Stubica upalio općinski vijećnik Ivan Bigec, a uime Krapinsko – zagorske županije Ivanka Znika te izaslanik ministra hrvatskih branitelja Marko Ratković koji je i otvorio sportske igre.

Kod Sportskog centra Matije Gupca susreti su započeli intoniranjem himne i minutom šutnje za sve poginule, nestale i preminule branitelje i civile u Domovinskom ratu, kao i za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana.

Zbog epidemioloških mjera sportske igre održane su u smanjenom obliku, pa se održalo natjecanje u tri discipline, kuhanju kotlića, alki u tačkama i većoj kuglana.

Na sportskim igrama sudjelovalo je sedam braniteljskih udruga, a najbolji su osvojili pehare, diplome i metalje. Pobjednik u kuhanju kotlića bila je ekipa OKB Gromovi, drugo mjesto zauzela je ekipa UDiVDR Bedekovčina, a treće Hrvatski vitezovi Rugvica. U kategoriji alka u tačkama pobijedila je ekipa UDiVDR Bedekovčina, drugi su bili OKB Gromovi, a treća Udruga veterana Satnije Rebels iz Karlovca. U visećoj kuglani pobjedu je odnijela HVIDRA iz Petrinje, drugo mjesto zauzela je ekipa UDiVDR Bedekovčina 1, a treće UDiVDR Bedekovčina 2.

Medalje, pehare, diplome i zahvalnice ekipama je uručio načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić.

www.sjever.hr / gornjastubica.hr
13.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.