Now Reading:
VELIKI PREOKRET: Ofenzivna utakmica Varaždin – Kustošija završila s 3:3!
Full Article 3 minutes read

VELIKI PREOKRET: Ofenzivna utakmica Varaždin – Kustošija završila s 3:3!

U sklopu 4. kola Druge HNL u subotu 11. rujna, Varaždin je na čelu s trenerom Mariom Carevićem ugostio tim zagrebačke Kustošije vođenog trenerom Igorom Tolićem. Utakmica, koja je završena neriješeno, odigrana je na Gradskom nogometnom stadionu, novootvorenom hibridnom travnjaku.

Luda utakmica koja je završila neriješeno sa 3:3 odisala je ofenzivom i vrlo napadačkom igrom, a kako ističe Carević rezultat je trebao biti drugačiji!

– Žao nam je što nismo pobijedili, bez obzira što smo gubili. Međutim, stvorili smo toliko šansi, pogotovo u prvom poluvremenu. Rezultat bi stvarno trebao biti 2:0 za nas. Na kraju uđeš u negativan score, ali svaki put kad bi prešli centar primili bi gol. Na tome moramo poraditi – ističe Carević i dodaje kako je varaždinska ekipa odigrala kvalitetnu utakmicu borbeno i pametno. Kako kaže, izrazitih je šansi bilo mnogo, no radilo se o velikom riziku.

Doma ćemo naravno biti ofenzivni i ta ofenzivna igra otvara koridore u obrani za rizik za kontru. Dobro smo igrali taj visoki presing. Šteta što u prvom poluvremenu nismo otvorili s pogotkom gol jer bi utakmica išla u drugom smjeru. Nažalost smo primili gol zbog greškice, pa kasnije iz penala. Opet smo se vratili, dominirali i stvarali šanse – kaže Carević i naglašava kako su igrači dali sve od sebe, bili angažirani i borbeni.

Tim Kustošije vodio je u dva navrata, no utakmica je ipak doživjela preokret. Tolić ističe kako su se obje ekipe pokazale u dobrom svijetlu no da su prekidi odlučili o konačnom rezultatu.

– Zadovoljan sam s utakmicom, došlo je puno gledatelja, teren je bio super. Varaždin se pokazao u dobrom svijetlu, mi također. Rezultat je takav kakav je. Prvih 20 minuta smo imali problema u branjenju. Neke smo taktičke adaptacije napravili i stabilizirali se, napravili dobre stvari tijekom prvog poluvremena. Drugo poluvrijeme je krenulo 50:50. Imali smo nekoliko dobrih akcija mi, nekoliko oni, na kraju su prekidi odlučili o utakmici – rekao je Tolić.

Varaždin je bio poprilično napadački aktivan, Kustošija je koristila svoje šanse no kada bi došli pred gol, to je većinom završilo pogotkom.

– Mi se trudimo doći do gola, tako da nam te šanse koje kreiramo ostvaraju pogotke. Mi možemo pucati sa 25 metara, samo će to rijetko netko pogoditi. Imali smo plan kako dolaziti do gola Varaždina, znali smo da će biti nekakav presing. Iznenadila su nas tri igrača u obrani Varaždina i pet na kraju kada smo mi imali loptu. To pokazuje respect prema nama u organizaciji igre – rekao je Tolić i naglasio kako su oba tima pokazala svoje dobre strane.

mčaržavec/www.sjever.hr
12.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.