Now Reading:
SUSRET RIJEČI: 52. književno – recitalna manifestacija po Zagorju donosi pregršt uzbudljivih sadržaja!
Full Article 3 minutes read

SUSRET RIJEČI: 52. književno – recitalna manifestacija po Zagorju donosi pregršt uzbudljivih sadržaja!

Općina Bedekovčina ove godine organizira 52. književno – recitalnu manifestaciju Susret riječi. Ovogodišnja manifestacija i program najbolje se možem opisati sloganom “nove ideje za drugih pola stoljeća”.

Manifestacija je pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije te idejama Organizacijskog odbora dobila novu dimenziju pa se tako program proširio na 3 dana, a odvijat će se diljem Krapinsko – zagorske županije: Općina Bedekovčina, gradovi Zabok, Krapina i Klanjec te u Dvoru Veliki Tabor.

Program se održava od 17. do 19. rujna, a u nastavku pogledajte detaljan raspored i upišite ih u kalendar!

Petak 17. rujna 2021. program počinje u Srednjoj školi Krapina, Šetalište Hrvatskog narodnog preporoda 6, u 11:30 sati s temom Pisci u školi: Hrvoje Jurić uz moderatoricu Mariju Lamot. U 18:00 sati u na Bedekovčanskim jezerima u sklopu istog programa u goste dolazi Kristian Novak uz moderatoricu Elviru Belošević, a u istom terminu u Dvorište Galerije grada Krapine dolazi pjesnikinja i glazbenica Lidija Bajuk s kojom će razgovarati Neva Lukić. U Klanjec u goste dolazi Edo Popović uz moderatora Marka Gregura s temom čovjek i planina, čovjek i knjiga s početkom u 19:00 sati. Petak se završiti programom mlade pjesničke nade Josipa Čekolja uz moderatoricu Mateu Filko.

Subotnji program, 18. rujna počinje u Zaboku s otvorenjem izložbe fotografije Personae gratae autorice Vesne Zednik, s početkom u 11:00 sati uz uvodne riječi Neve Lukić. U 15:00 na Bedekovčanskim jezerima očekuju vas voditeljica za poeziju Lana Derkač i voditeljica za prozu Neva Lukić koje će održati Pjesničku i proznu radionica za mlade Hrvatskog zagorja. U razgovoru s Davorom Šalatom predstaviti će se pjesnikinja i znanstvenica Andrijana Kos Lajtman u 17:00 sati nakon čega slijedi koncert Lee Šprajc uz najavu Nine Romić na Bedekovčanskim jezerima.

Nedjeljno jutro, 19. rujna 2021. provedite u Poznanovcu u Vinarskoj kleti od 11:00 sati uz Vladimira Šenjuga i moderatoricu Elviru Belošević. U OŠ Stjepana Radića u Brestovcu Orehovečkom, od 15:00 sati održava se Sat kajkavske poezije, Željko Bajza, Marija Hlebec, Đurđa Lovrenčić, Zdenka Maltar, Ivan Novački, Tomislav Ribić, najava i uvodna riječ pripada Mariji Lamot.

Na Dvoru Veliki Tabor, u 18:00 sati imate priliku pogledati predstavu „Ni med cvetjem ni pravice” prema Krležinim Baladama Petrice Kerempuha u izvedbi Adama Končića i Olivera Beloševića uz najavu Elvire Belošević. Večer će završiti ljubavnom poezijom Irene Matijašević i Tomice Bajsića uz moderatora Davora Šalata i koncert Ivana Grobenskog uz najavu Nine Romić.

Za sve događaje obavezna je rezervacija ulaznica na mail ulaznice@bedekovcina.hr ili na broj telefona 049/213-963 (ponedjeljak – petak od 7,00h do 15,00h).

www.sjever.hr
12.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.