Now Reading:
Prezentacijom OPG-ova na Franjevačkom trgu završeno obilježavanje Dana Varaždinske županije
Full Article 2 minutes read

Prezentacijom OPG-ova na Franjevačkom trgu završeno obilježavanje Dana Varaždinske županije

Završetak obilježavanja Dana Varaždinske županije održan je u subotu na Franjevačkom trgu u Varaždinu prezentacijom OPG-ova s područja Varaždinske županije. Građani mogu kušati i kupiti Ludbreški hren, Varaždinsku heljdu, Kučanski koščićjak te mnoge druge proizvode. OPG-ove je obišao varaždinski župan Anđelko Stričak sa zamjenicom Silvijom Zagorec te županijskim dužnosnicima.

Zamjenica župana Silvija Zagorec kazala je će danas svi posjetitelji na Franjevačkom trgu moći kušati i kupiti autohtone proizvode koji čuvaju lokalni identitet i prepoznatljivost.

-Prezentacijom OPG-ova ispred varaždinske palače završavamo obilježavanje Dana Županije i svi izlagači koji su danas ovdje u biti su čuvari tradicije i mirisa Varaždinske županije i zahvalni smo im što svoje znanje prenose na mlađe generacije. Mi ćemo kao Županija i dalje intenzivno raditi na prepoznatljivosti i brendiranju naših proizvoda – dodala je zamjenica Zagorec.

Pročelnik upravnog odjela za poljoprivredu Dragutin Vincek izjavio je kako su povodom Dana županije ciljano pozvali OPG-ove za zaštićenim proizvodima što je promocija varaždinske kulture i tradicije.

Radi se o udrugama ili OPG-ima koji su na tržištu prepoznatljivi po svojim proizvodima. Ono što smo danas htjeli pokazati je županija u malom. Imamo puno zaštićenih i tradicionalnih proizvoda, puno udruga koje se bave očuvanjem tradicije i htjeli smo s nekoliko OPG-a i udruga pozvati žitelje Varaždinske županije kada kupuju ili razmišljaju o proizvodu da ipak vode brigu o tome da to bude domaće i lokalno – rekao je pročelnik Vincek.

msopek/sjever.hr 11.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.