Now Reading:
U školi u Gornjoj Rijeci postavljena fotonaponska elektrana – župan Koren najavio takve projekte i u drugim školama
Full Article 2 minutes read

U školi u Gornjoj Rijeci postavljena fotonaponska elektrana – župan Koren najavio takve projekte i u drugim školama

Župan Darko Koren posjetio je Osnovnu školu Sidonije Rubido-Erdödy u Gornjoj Rijeci, gdje ga je dočekao načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović i ravnatelj škole Darko Zvonar, a sve u sklopu svečanosti koja je organizirana povodom dovršetka postavljanja fotonaponske elektrane.

Ove godine krenulo se s projektom izrade fotonaponske elektrane za električnu energiju za vlastite potrebe, koji je uspješno prijavljen Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a prijavitelj je bila škola. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 349.362,50 kuna. Fond je ovu investiciju sufinancirao s 80 posto od prihvatljivih troškova (252.990,00 kn), dok je ostatak sredstava osigurala Koprivničko-križevačka županija.

Župan je izrazio zadovoljstvo uspješnim dovršenje projekta.

-Temeljni zadatak svake županije je briga o obrazovanju te kontinuirano ulažemo sredstva u materijalno stanje školskih objekata s ciljem poboljšanja uvjeta za naše učenike, učitelje i sve prosvjetne djelatnike. U planu za naredno razdoblje je postavljanje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije i na drugim školskim objektima, a sve u svrhu postizanja energetske samoodrživosti – kazao je Koren zahvalivši načelniku Fištroviću i ravnatelju Zvonaru na odličnoj suradnji te istaknuo kako se želi omogućiti ravnomjerna dostupnost i kvaliteta obrazovanja u svim područjima županije.

Od 2019. godine u školi je obnovljeno krovište nad dvoranom i sportski pod te je zamijenjena rasvjeta u dvorani, a u planu je i proširenje te sanaciju postojećeg parkirališta i okretišta autobusa.

Načelnik Fištrović i ravnatelj Zvonar županu su uzvratili zahvale na financijskoj i stručnoj pomoći u realizaciji projekata. Za sve okupljene upriličen je i prigodni kulturno-umjetnički program koji su izveli učenici.

Koprivničko-križevačka županija trenutno ulaže oko dva milijuna kuna u poboljšanje školske infrastrukture što je značajan doprinos obrazovnom sustavu, a u tijeku su i radovi na 70 milijuna kuna vrijednom projektu izgradnje i opremanja školskih sportskih dvorana u pet općina te 70 milijuna kuna vrijednom županijskom Centru kompetentnosti.

www.sjever.hr/kckzz.hr
10.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.