Now Reading:
PRIJAVITE SE Jubilarnom 20. varaždinskom biciklijadom kreće obilježavanje Dana oslobođenja grada Varaždina
Full Article 3 minutes read

PRIJAVITE SE Jubilarnom 20. varaždinskom biciklijadom kreće obilježavanje Dana oslobođenja grada Varaždina

Jubilarnom 20. varaždinskom biciklijadom, predstavljenoj u petak na konferenciji u Hostelu Stara Vaga, počet će ovogodišnja također jubilarna, 30. godišnjica Dana oslobođenja grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije.

Biciklijadu organizira Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Brdsko-biciklistički klub ASI, uz pokroviteljstvo Grada Varaždina s ciljem da poticanja ljudi na bavljenje rekreativnim sportskim aktivnostima u slobodno vrijeme.

Start utrke je u 10 sati u subotu 18. rujna kod Hostela “Stara Vaga” odakle će biciklisti krenuti prema rekreacijskoj zoni Varaždin.

– Cilj je da se ide prema Dravi, vozi do Kinološkog društva, pa pored bazena i varaždinske Arene te Aquacityja, sve do Trnovca, gdje je u suradnji s Općinom Trnovec Bartolovečki planirana prva okrepa – objasnio je predsjednik BBK ASI Janko Gušić koji ovakav pristup smatra mnogo boljim jer biciklisti ostaju u Varaždinu za razliku od prijašnjih godina kada je ruta završavala u Zelendvoru.

Potom će biciklisti krenuti prema Kućanima, do Ulice Vilka Novaka, nakon čega biciklisti odlaze do Dravske park-šume gdje će se organizirati volonterska akcija čišćenja šume. Na cilju kod Stare vage sudionike biciklijade organizatori će počastiti obrokom.

Stručna suradnica Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Anica Sitar naglasila je kako su sport povezali s ekologijom s obzirom da će se u sklopu biciklijade obilježiti i World clean up day, odnosno Zelena čistka, najveći volonterski projekt u svijetu, kada u jednom danu volonteri diljem svijeta čiste lokacije s ilegalno odloženim smećem.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj pozvao je sugrađane da se odazovu ovoj jubilarnoj biciklijadi koja je, kako kaže, prije svega obiteljska te pogodna i za djecu od 5 godina nadalje.

-Staza je apsolutno prilagođena svima. Varaždin je grad bicikla, a ovo je lijepa prilika da izađete i prođete kroz naš prekrasan grad i prirodu. Ovo je jedan od prvih događaja kada ulazimo u tjedan 30. godišnjice proslave oslobođenja grada Varaždina, a nakon toga ćemo imati i svečani mimohod pripadnika HV-a iproslavu, dok ćemo 28. rujna imati veliku biciklističku atrakciju – Crorace, prva etapa od Osijeka do Varaždina koja će se pratiti dronovima i helikopterima i pozivam građane da dođu – kazao je Bosilj.

Biciklijadu će i ovoga puta osiguravati službenici PU varaždinske uz pratnju djelatnika Hitne medicinske pomoći, kao i kombi vozilo s opremom za eventualni popravak kvarova na biciklima.

Uz Grad Varaždin sponzori ove utrke su Poslovni sustavi Vindija, trgovina sportskom opremom Dechatlon, Općina Trnovec Bartolovečki, Autoservisni centar Varaždin i MUP Varaždin, postaja prometne policije Varaždin.

Organizatori mole sve sudionike biciklijade da se pridržavaju epidemioloških mjera.

abrkic/sjever.hr
10.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.