Now Reading:
Za naselja Brezje, Slatni Potok i Volavec na području Gornje Stubice započeli radovi na izgradnji vodovodne mreže
Full Article 3 minutes read

Za naselja Brezje, Slatni Potok i Volavec na području Gornje Stubice započeli radovi na izgradnji vodovodne mreže

U Gornjoj Stubici kod Gupčeve lipe prošli petak održana je konferencija za medije na kojoj predstavljen je projekt izgradnje vodovodne mreže u naseljima Brezje, Slani Potok i Volavec.

Na konferenciji su bili prisutni načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, koordinator pripreme i izrade planova Đino Zmijarević iz Hrvatskih voda, kao i v.d. direktora Hrvatskih voda, VGI Gornja Sava, Tomislav Suton.

Načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, izjavio je da počinju radovi na izgradnji nove vodovodne mreže koja će stanovnicima naselja Brezje, Slani Potok i Volavec omogućiti da se priključe na Zagorski vodovod, odnosno da imaju alternativu i mogu koristiti sve resurse koje nudi Zagorski vodovod, što se tiče vodoopskrbe.

Radi se o prvoj fazi projekta i nadam se da ćemo ju završiti u narednih godinu – dvije i omogućiti stanovnicima ovih naselja pristup Zagorskom vodovodu. Zakoni ne predviđaju lokalne vodovode i kao lokalna samouprava moramo biti spremni i pripremiti infrastrukturu da budemo spremni u trenutku kada se bude trebalo prijeći na Zagorski vodovod – rekao je Krizmanić.

Vrijednost projekta je 2 milijuna 800 tisuća kuna, a radi se o 3750 metara mreže, rekao je direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić.

U prvoj fazi koja je krenula izgradit će se 620 metara mreže, što je investicija oko 850 tisuća kuna, kao i hidrostanica koja će omogućiti da se tehnički uopće dobije na tim višim kvotama u ovim naseljima – pojasnio je Mihovilić. Isto tako rekao je i kako je Gornja Stubica dobrim dijelom pokrivena lokalnim vodovodima i Zagorski vodovod trenutno provodi više projekata projektiranja mreže koje će omogućiti svima da se mogu spojiti na Zagorski vodovod.

Najvažniji objekt koji moramo izgraditi je vodosprema u Humu Stubičkom, koja će omogućiti cijeloj toj podsljemenskoj zoni Gornje Stubice da se priključi na Zagorski vodovod – rekao je Mihovilić.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić istaknuo je kako je inicijativa krenula zahvaljujući načelniku Jasminu Krizmaniću u gornjostubičkom župniku Nikoli Jurkoviću.

– Hrvatske vode su osmišljene i formirane da budu na usluzi građanima i u 21. stoljeću nam je zadatak da se ovakvi projekti provedu i da se riješi problem na svim točkama gdje on još uvijek postoji, pa tako i na području Zagorskog vodovoda i Krapinsko – zagorske županije – rekao je Vukmirić.

www.sjever.hr/gornjastubica.hr 09.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.