Now Reading:
SPREMA LI SE PROSVJED U KRAPINSKIM TOPLICAMA? Otac djeteta koje ne smije u školu bez maske najavio da će povesti roditelje u prosvjed!!!
Full Article 3 minutes read

SPREMA LI SE PROSVJED U KRAPINSKIM TOPLICAMA? Otac djeteta koje ne smije u školu bez maske najavio da će povesti roditelje u prosvjed!!!

Sprema li se u Krapinskim Toplicama “pobuna” roditelja i hoće li biti prosvjeda pred tamošnjom osnovnom školom zbog i dalje obveznog nošenja maski učenika i učenica? Naime, sve je počelo kada se jedan od roditelja, Kristijan Gaćina, pobunio jer njegov sin Nikola u školi mora nositi masku.

Kako je Kristijan izjavio za medije njegovom sinu maska smeta za disanje, ali mu u školi ne dozvoljavaju da prolazi zajedničke prostorije bez njenog nošenja. Otac Kristijan tvrdi da je Nikoli na taj način uskraćeno osnovno pravo na obrazovanje. Otac u svojoj izjavi naglašava da njegovo dijete ima pravo na slobodno disanje i da on nije potpisao nikakav papir kojim bi se to pravo sinu Nikoli zabranilo.

Doduše, potvrdio je da njegov sin nema nikakvih zdravstvenih problema zbog kojih ne bi mogao nositi masku, ali isto tako misli da ako neće nositi masku da mu to neće stvarati neke druge zdravstvene tegobe.

Iako tata Gaćina baš i nije bio najjasniji u svom stavu odnosno razlogu zbog čega njegov sin ne bi trebao nositi masku, siguran je u jedno – a to je da na ovome neće stati i sprema se pozvati i ostale roditelje da mu se pridruže.

-Moj sljedeći potez je pozvati sve roditelje koji su također protiv ovoga da ustanu i da istupe skupa sa mnom, ja sam uz njih i da jednostavno kažu ‘Dosta je ovoga’ i da se to isti tren mora zaustaviti – izjavio je za javnost Kristijan Gaćina iako nije najavio ako dođe do prosvjeda kada bi on trebao biti.

A što o svemu kaže ravnatelj škole Samson Štibohar? Za portal Sjever.hr kazao je da nije istina da učenika nije pustio u školu.

-Škola mora napraviti svoj provedbeni plan, temeljem odluke Vlade da se moraju poštivati upute i modeli propisani od ZZJZ-a i Ministarstva. Mi smo napravili svoj provedbeni plan i jedini dio protiv kojeg se roditelj buni je nošenje maske u zajedničkom prostoru, a to su hodnik i WC – kazao je ravnatelj te pojasnio da nošenje maski zbog toga traje svega dvije minute:

-To radimo da zaštitimo učenike od epidemije, da čuvamo zdravlje učenika i djelatnika. On nije želio ući, odnosno roditelj ga prva dva dan nije puštao u školu, odnosno pustio bi ga bi ga da nije trebao nositi masku koja je propisana u zajedničkom prostoru. Nikome škola nije zaključana ni zatvorena, to su neistine.

Ravnatelj je rekao da je morao prijaviti nelegalan prosvjed u srijedu na kojem je bilo troje ljudi.

Komentirao je i najavljeni novi prosvjed drugih roditelja.
-Svako ima pravo na svoje mišljenje i izjašnjavanje i to mu nitko ne može braniti, ali sukladno legalitetu i pravima koje mu zakon nalaže. Može organizirati prosvjed, ja mu ga ne mogu zabraniti, meni je cilj briga za zdravlje i organizaciju nastave. Za učenika nema sankcija, ali prema uputcima ne može ući u školu i ugrožavati druge, te dvije minute.

Ravnatelj je rekao da se isti učenik lani nije bunio kad je nosio masku i u razredu, cijelu školsku godinu.

Upućen je od razrednice još u ponedjeljak da se može javiti svojem liječniku i tražiti izuzeće od nošenja maske zbog zdravstvenih razloga.

s. kalajdžija/sjever.hr
09.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.