Now Reading:
Nova turistička inicijativa u Koprivnici: Bogat program Dana otvorenih vrata – „Galovićevim stezama”
Full Article 2 minutes read

Nova turistička inicijativa u Koprivnici: Bogat program Dana otvorenih vrata – „Galovićevim stezama”

Turistička zajednica grada Koprivnice u suradnji s Udrugom vinogradara Fran Galović organizira Dan otvorenih vrata kleti „Galovićevim stezama”.

Riječ je o novoj turističkoj inicijativi koju je pohvalio i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

-Pohvalno je da svi zajedno ulažemo mnogo truda da naglasimo sve ono što je Fran Galović učinio za naš kraj. Mislim da ne reklamiramo dovoljno samog Galovića kao i kvalitetnu eno i gastro ponudu te sve ono lijepo što Podravina čuva u sebi. Ovo je definitivno jedan koračić naprijed u promociji našeg kraja. Veselimo se prvim turama „Galovićevih steza“ ovog vikenda – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Projekt je zamišljen kao svojevrsna vinska tura gdje će posjetitelji moći kušati vina koprivničkih vinogradara u 12 kleti. Uz odlična vina posjetitelji će uživati uz tradicionalne podravske delicije, Podravkine mesne proizvode, vegetarijanske i lovačke delicije. Uz svaku klet recitirat će se Galovićeva kajkavska poezija.

-Naša Podravina još uvijek nije dovoljno turistički prepoznata. Ove naše prekrasne kleti, bregi, gorice, voćnjaci i cijela priroda su još neistražen dio dobrom dijelu koprivničkog stanovništva, a naravno onda i šire. Vjerujem da će svi oni koji će u subotu doći itekako uživati u prekrasnoj prirodi – kazao je direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan.

Program započinje ove subote kada će u 10 sati biti organiziran prijevoz s polaskom od Zrinskog trga do Doma u Starigradu.

Posjetitelji će moći obići Društveni dom u Starigradu, Galovićevu klet te kleti obitelji Vutuc, Korošec, Mlinarić, Zovko, Celiščak, Kertez, Vitanović, Šifkorn i Grudić. Uz bogatu gastronomsku ponudu, Muzej grada Koprivnice u Galovićevoj kleti organizira izložbu „Najznačajnija povijesna klet koprivničke Podravine”, posjetiteljima će se prezentirati i stari zanati i naivno slikarstvo, a tijekom cijelog obilaska imat će pratnju tamburaškog sastava „Pajdaši”.

www.sjever.hr / koprivnica.hr
08.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.