Now Reading:
Mladi, uskoro bi se mogli otvoriti klubovi – evo što trebate napraviti da se to dogodi!
Full Article 3 minutes read

Mladi, uskoro bi se mogli otvoriti klubovi – evo što trebate napraviti da se to dogodi!

Pitanje koje se sve više i sve češće postavlja je ono o otvaranju noćnih klubova? Sada, kada kafići i restorani rade bez ograničenja, svadbe se održavaju normalno, a budući da su i noćni klubovi ovo ljeto otvorili svoje terase, vrijeme je za ponavljanje pitanja!

– Tek onda kad se cijepi dovoljno mladih, tek onda ćemo moći ponovno plesati – rekla je za RTL Direkt Dijana Mayer iz Zavoda za javno zdravstvo, prenosi portal rtl.hr.

Klubovi u zatvorenom i dalje su zatvoreni jer se mladi i dalje cijepe iznimno slabo! Koliko ćemo čekati na plesni podij, teško je procijeniti.

Svi otvaraju, samo noćni klubovi ne. Zadnji se put opušteno pilo i plesalo prije više od godinu i pol dana. Od tada, klubovi zjape prazni, po šanku e briše prašina…

– Mi kao klubovi možemo puno bolje iskontroliratri covid potvrde i sve, nego recimo kafići u zatvorenom za koje ne trebate imati covid potvrdu i nitko vas neće ništa pitati. Mi na ulazu u klub baš možemo iskontrolirati jer kontroliramo i godine da maloljetni ne uđu. Mi jako dobro možemo iskontrolirati da li je netko cijepljen, ima potvrdu, negativan je ili nije. Mi to jako dobro možemo iskontrolirati i jednostavno ne znam zašto nam ne dozvoljavaju da radimo – rekao je Davor Pecci, suvlasnik noćnog kluba.

– Teško je kontrolirati, to je gotovo nemoguće kontrolirati, mladi odlaze u klubove da bi se družili i zabavljali, o nošenju maske i držanju razmaka besmisleno je govoriti – objasnila je Dijana Mayer, epidemiologinja HZZJZ-a.

– Klubovi su stigmatizirani, mi smo ono kao leglo zaraze odavde se sve širi, nigdje se ne šiti korona nego kod nas u klubovima. Do ponoći, iza ponoći to je meni apsurd. Evo jedan prijedlog Vladi neka kaže mladima da ako se cijepe da će moći ići u klubove, mi samo želimo početi raditi, na bilo koji način i spremni smo na kompromis – rekao je Pecci.

20 tisuća – to je brojka mladih koji si cijepljeni u Hrvatskoj! Obzirom na taj podatak Mayer kaže da smo daleko od plesa u noćnim klubovima.

– Bila bih najsretnija da imamo 80 posto stanovništva procijepljeno, onda bi vam sa sigurnošću mogla reći datum, a ovako ne vidim da bi to moglo biti skoro – objasnila je Mayer.

www.sjever.hr/rtl.hr
08.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.