Now Reading:
JVP Križevci bogatija za tri nova vozila – župan Koren: Želimo osigurati optimalne uvjete za naše vatrogasce!
Full Article 4 minutes read

JVP Križevci bogatija za tri nova vozila – župan Koren: Želimo osigurati optimalne uvjete za naše vatrogasce!

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić u srijedu su prisustvovali svečanoj primopredaji vatrogasnih vozila u Križevcima koja su JVP Križevci dobili u sklopu projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske“.

Projekt je uspješno realiziralo Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, a riječ je o tri vatrogasna vozila – kratkom navalnom vozilu, autocisterni te terenskom pick-up vozilu, čija je ukupna vrijednost oko četiri milijuna kuna i koja su uvelike modernizirala i poboljšala vozni park križevačkih vatrogasaca.

Primopredaju vozila v.d. zapovjedniku JVP-a Križevci Marijanu Sokoliću izvršio je glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, a svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn, v.d. zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, v.d. predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije  Branko Vucikuja, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc, član križevačkog Gradskog vijeća Mario Martinčević, dekan i župnik Župe svete Ane u Križevcima preč. Stjepan Soviček te djelatnici JVP-a Križevci.

Nakon podnesenog prijavka glavnom vatrogasnom zapovjedniku, prisutnima se obratio v.d. zapovjednika JVP-a Križevci Marijan Sokolić koji je zahvalio Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici i županijskoj Vatrogasnoj zajednici te gradskoj vlasti na kontinuiranoj potpori te odluci da križevačka Javna vatrogasna postrojba dobije nova, potpuno opremljena vozila spremna za intervencije.

Gradonačelnik Rajn kazao je kako je za Grad Križevce ovo velik dan jer bez obzira na povećanja gradskih sredstava za rad JVP-a, modernizaciju vrijednu četiri milijuna kuna bez pomoći države ne bi bilo moguće ostvariti.

-Kad se dogode problemi, među prvima na intervencijama su djelatnici  JVP-a i DVD-ova koji našem gradskom i županijskom vatrogastvu služe na čast. Hvala na podršci i Ministarstvu unutarnjih poslova i Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici koji čine sve kako bi se sustav vatrogastva modernizirao. Naše dvije općine koje su dobile vozila javne vatrogasne postrojbe su također postale sigurnije i to je dodana vrijednost ovog važnog projekta – zaključio je Rajn.

Župan Darko Koren istaknuo je važnost uloge Županije u vatrogastvu koja usmjerava i objedinjuje sve ključne politike vezane uz vatrogastvo. 

-To činimo jako dobro i predano te nastojimo u skladu s ovlastima i mogućnostima osigurati optimalne uvjete za naše vatrogasce. U vatrogastvu spadamo u sam državni vrh, najvatrogasnija smo županija, a Križevci su, s obzirom na broj pripadnika DVD-ova i JVP-a prema broju stanovnika, najvatrogasniji grad u državi. Ova primopredaja vozila je događaj koji mnogo znači ne samo za križevački JVP već i za cijeli sustav ovog područja. Uz naše hrabre vatrogasce, tehnika je ključ uspjeha, a s obzirom na kvalitetu vozila i opreme ovo je veliki iskorak. Uvjeren sam da i križevački JVP i cijeli sustav ovog požarnog područja, sinkroniziranim djelovanje spadaju u sam vrh, to može potvrditi i naš glavni vatrogasni zapovjednik. Svima još jednom čestitam i želim što manje intervencija u budućem radu – istaknuo je župan u prigodnom govoru.

Okupljenima se obratio i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković koji je kazao kako je  u posljednje dvije i pol godine za jedinice lokalne i područne samouprave osigurano preko 400 vozila, većinom preko projekta Ministarstva unutarnjih poslova. Sklopljen je i novi ugovor s Ministarstvom poljoprivrede gdje će u četiri godine biti na raspolaganju 34 milijuna kuna. Od toga će se 33 milijuna utrošiti u nabavu šumskih vozila, a četiri ili pet vozila predviđeno je za Koprivničko-križevačku županiju.

Nakon svečane primopredaje upriličen je blagoslov vozila, a molitvu posvete predvodio je domaći župnik i dekan preč. Stjepan Soviček nakon čega su uzvanici razgledali vozila i opremu.

www.sjever.hr / kckzz.hr
08.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.