Now Reading:
Bliži se početak ovogodišnjeg Popisa stanovništva – jednog od zahtjevnijih zadatka svake županije, iz Podravine poručuju: Iskoriste mogućnost samostalnog popisivanja!
Full Article 2 minutes read

Bliži se početak ovogodišnjeg Popisa stanovništva – jednog od zahtjevnijih zadatka svake županije, iz Podravine poručuju: Iskoriste mogućnost samostalnog popisivanja!

Župan Koprivničko – križevačke Darko Koren zajedno je s članicama Županijskog popisnog povjerenstva Melitom Ivančić i Ljubicom Belobrk-Flamaceta u prostorijama Županijske uprave održao sastanak s ravnateljicom Državnog zavoda za statistiku Lidijom Brković i suradnicima. Obzirom da je župan, u skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. ujedno i predsjednik Županijskog popisnog povjerenstva.

Tema sastanka bila je provedba Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine koji obuhvaća stanovništvo, kućanstva i stanove s ciljem utvrđivanja podataka o broju i prostornom rasporedu stanovništva te njegovim osnovnim demografskim, obrazovnim, migracijskim, ekonomskim i drugim obilježjima, kao i o obilježjima kućanstava i stanova.

Župan Koren je istaknuo važnost provođenja ovog najopsežnijeg i najsloženijeg statističkog istraživanja, a ravnateljica Brković zahvalila je županu i Županijskom popisnom povjerenstvu na suradnji i pomoći prilikom pripremih radnji za ovaj zahtjevan zadatak.

Kao što je naglašeno na sastanku, pozivaju se sugrađani da što više iskoriste mogućnost samostalnog popisivanja putem elektroničkog sustava e-Građani.

Popis se provodi u dvije faze, od 13. rujna 2021. do 26. rujna 2021. samostalnim popisivanjem stanovništva kroz elektronički sustav e-Građani te od 27. rujna 2021. do 17. listopada 2021. popisivači terenski obavljaju popisivanje svih onih koji se nisu samostalno popisali, putem osobnog intervjua pomoću elektroničkih uređaja te obavljaju kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa.

Više informacija o Popisu stanovništva 2021. godine možete doznati OVDJE.

www.sjever.hr/kckzz.hr
08.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.