Now Reading:
Župan Posavec proglasio elementarnu nepogodu zbog velike materijalne štete uzrokovane sušom i pozvao oštećene da se jave!
Full Article 1 minutes read

Župan Posavec proglasio elementarnu nepogodu zbog velike materijalne štete uzrokovane sušom i pozvao oštećene da se jave!

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu za područje općina Belica i Domašinec na zahtjev čelnika jedinica lokalne samouprave zbog visokih temperatura i izostanka potrebnih količina padalina tijekom lipnja i srpnja.

Naime, sušno razdoblje tijekom proteklih mjeseci uzrokovalo je velike materijalne štete na ratarskim i povrtlarskim kulturama te poljoprivredni proizvođači nisu u mogućnosti sami sanirati nastalu štetu.

Župan poziva sve fizičke i pravne osobe koje su pretrpjele štetu da istu prijave nadležnom općinskom povjerenstvu te da prijavljuju samo štetu na imovini koja nije osigurana od suše.

Općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprimat će prijave šteta od oštećenika, nakon čega su dužni konačnu procijenjenu štetu prijaviti županijskom povjerenstvu putem Registra štete u roku od 50 dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo će u zakonskom roku izraditi zbirno izvješće o šteti za područje županije.

Ovo je druga elementarna nepogoda koju je župan Posavec proglasio ove godine. Prva elementarna nepogoda proglašena je 21. travnja zbog šteta nastalih uslijed mraza.

www.sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
07.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.