Now Reading:
ENTER Još jedan projekt Krapinsko-zagorske županije u finalu izbora za Najbolji EU projekt – aktivnosti usmjerene na mlade nezaposlene osobe i pokretanje poslovanja
Full Article 2 minutes read

ENTER Još jedan projekt Krapinsko-zagorske županije u finalu izbora za Najbolji EU projekt – aktivnosti usmjerene na mlade nezaposlene osobe i pokretanje poslovanja

dan profesionalnog usavrsavanja

Uz projekt Poslovno tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije koji smo već predstavili, u finale izbora za Najbolji EU projekt koji drugu godinu zaredom provodi portal Župan.hr  ušao je još jedan projekt iz ove županije.

ENTER: Entrepreneurship for Employment projekt je prijavljen i predložen unutar kategorije Doprinos poduzetništvu u izboru za najbolji EU projekt od strane Zagorske razvojne agencije.
Projekt se od 14. svibnja 2018. do 14. studenoga 2020. godine provodio na području Krapinsko-zagorske županije, a ukupno je vrijedan 1.987.374,25 kuna i u potpunosti je financiran iz EU (Europski socijalni fond). Zagorska razvojna agencija bila je nositelj projekta, a partneri Krapinsko- zagorska županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Krapina, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina te Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije.

Kroz projekt je implementirano niz mjera koje će podići razinu svijesti, kako učenika, tako i njihovih roditelja, o prednostima pohađanja školovanja deficitarnog zanimanja. Projektom se kroz specijalizirane aktivnosti doprinijelo povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada na području Krapinsko-zagorske županije, piše portal Župan.hr.

Proveden je niz aktivnosti koji doprinose ostvarenju ciljeva iz Strategije razvoja ljudskih potencijala do 2020. g. te su kroz vođeni pristup definirani ciljevi razvoja ljudskih potencijala za razdoblje do 2027. godine, a ujedno su detektirane potrebe koje će rezultirati budućim projektnim prijedlozima u ovom području. S tim je ciljem izrađena i Strategija razvoja ljudskih potencijala do 2027. godine.

Proveden je set aktivnosti usmjerenih na nezaposlene osobe i pokretanje poslovanja, set baznih edukativnih aktivnosti o ulasku u svijet poduzetništva, izrađen web modul za podizanje razine znanja i zapošljivosti kroz nadogradnju postojeće web platforme partnerstvo-razvoj.net materijalima na temu poduzetništva i poduzetničkog učenja, dodijeljene potpore za samozapošljavanje poduzetnicima početnicima (10 potpora u visini do 70.000,00 kuna), uspostavljena mreža mentora koji će biti na raspolaganju novoosnovanim tvrtkama u različitim područjima poslovanja (upravljanje ljudskim resursima, IT i dr.).

Ovdje možete pročitati cijeli članak.

www.sjever.hr/zupan.hr
07.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.