Now Reading:
Broj novooboljelih u Varaždinskoj županiji i dalje je u porastu! Čusek: “Više sve nije u rukama zdravstvenog sustava”
Full Article 2 minutes read

Broj novooboljelih u Varaždinskoj županiji i dalje je u porastu! Čusek: “Više sve nije u rukama zdravstvenog sustava”

U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirano 279 osoba.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 17 pacijenata, među kojima niti jedan nije u jedinici intenzivnog liječenja, oporavilo se sedam osoba, a broj aktivnih slučajeva sada iznosi 120. 

– Broj novooboljelih i dalje je u porastu, a 14-dnevna incidencija je porasla na 123 nova zaražena na 100.000 stanovnika. U četvrtom valu u Hrvatskoj i Varaždinskoj županiji, prema anamnezama, obolijevaju necijepljene osobe. Kod 90 posto pozitivnih radi se o osobama koje nisu cijepljene ili su nepotpuno cijepljeni. Cijepljene osobe razvijaju minimalne simptome ovisno o zdravstvenoj kondiciji i rijetko završavaju u bolnici. Bolnička statistika također govori da su hospitalizirane osobe većinom necijepljene – navela je dr. Katica Čusek, voditeljica Epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Prema odluci Ministarstva zdravstva, cijepljenje u Varaždinskoj županiji provodi Zavod za javno zdravstvo prema tjednim rasporedima, kao i liječnici obiteljske medicine.

– Time je cijepljenje osigurano svaki radni dan, uključujući i subote za sve osobe koje se žele cijepiti. Cjelokupni zdravstveni sustav je na raspolaganju da se četvrti val stavi pod naš nadzor, a u kojoj mjeri ćemo ga uspjeti nadzirati ovisi o nama samima s naglaskom da više sve nije u rukama zdravstvenog sustava – napominje dr. Čusek.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije cijepljenje za veći broj građana organizira danas, 7. rujna u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu od 8 do 14 sati. Dostupno je cijepljenje drugom dozom AstraZenece i Pfizera za građane koji su prvom dozom cijepljeni 3. kolovoza, 4. kolovoza i 7. kolovoza, te cijepljenje prvom dozom Pfizera za sve zainteresirane građane bez prethodne najave.

Sutra, u srijedu, 8. rujna u Općoj bolnici Varaždin u dvorani 1 u podrumu Kirurgije (pokraj ORL ambulante) od 8 do 13 sati organizirati će se cijepljenje drugom dozom Moderne te drugom dozom Pfizera za građane koji su prvi put cijepljeni 10. kolovoza i 12. kolovoza.

www.sjever.hr
07.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.