Now Reading:
Dvodnevni festival u Lentiju kao uvertira u kulturnu suradnju Murskog Središća i Lentija
Full Article 2 minutes read

Dvodnevni festival u Lentiju kao uvertira u kulturnu suradnju Murskog Središća i Lentija

Gradovi Mursko Središće i Lenti partneri su na prekograničnom projektu Cross Cultural Tool Kit. Cilj projekta razvijanje je zajedničke turističke ponude, koja bi se ostvarila kroz organizaciju i podupiranje u velikim tradicionalnim manifestacijama. Provođenje projekta uvelike je otežano zbog pandemije koronavirusa, međutim, u smanjenom obliku ipak se uspjelo održati.

Grad Mursko Središće organizirao je predstave Kerekesh Teatra, stand up nastup Vlatka Štampara, dječju predstavu „Potraga za gusarskim blagom“ i koncerte Rebecce Posavec i Dominika Padarića. Od subote, 10. rujna kreće i niz besplatnih filmova, od kojih će pola biti prilagođena djeci.

Grad Lenti također je ovaj vikend organizirao dvodnevni glazbeno – kulturni festival, na kojem se predstavio i Grad Mursko Središće. Marina Hoblaj, predsjednica Udruge udomitelja djece Međimurja predstavila je rukotvorine koje izrađuju članovi i ujedno promovirala potrebu za udomljavanjem djece koja odrastaju u lošim uvjetima. Saša Preložnjak iz OPG-a Kristoš Mađare je oduševila ljutim umacima i papričicama koje su rušile rekorde po ljutini, grupa SoulBeat i Ivana Galić fascinirali su svojim repertoarom, a cijeli su program zaključili dečki iz Scifidelity Orchestra.

Festival su otvorili gradonačelnici, László Horváth i Dražen Srpak. Gradonačelnik Murskog Središća istaknuo je kako suradnja s Lentijom traje i razvija se već godinama i kako će zajedničku ponudu građanima osmišljavati i nakon provedbe projekta Cross Cultural Tool Kit. Već je u pripremi zajedničko obilježavanje Martinja.

www.sjever.hr 06.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.