Now Reading:
VESELO U ŠKOLU Gradonačelnik Jakšić predstavio aktivnosti uoči početka nove školske godine – Ove godine jedan prvašić više nego lani
Full Article 3 minutes read

VESELO U ŠKOLU Gradonačelnik Jakšić predstavio aktivnosti uoči početka nove školske godine – Ove godine jedan prvašić više nego lani

U novoizgrađenoj Sportskoj dvorani Vinko Zember predstavljen je po 15. put projekt  „Veselo u školu“. Grad Koprivnica i mnogobrojni partneri na ovaj način predstavljaju aktualnosti vezane uz početak nove školske godine.

I ove godine osigurane su besplatne bilježnice za sve koprivničke osnovnoškolce, besplatne radne bilježnice za obvezne i izborne predmete za sve osnovne škole kojima je Grad Koprivnica osnivač te pamučne majice za 279 prvašića.

Nove bilježnice i radne bilježnice na školskim klupama dočekat će ukupno 2434 učenika. Učenici od 1. do 4. razreda u paketu će imati 14 bilježnica, a učenici od 5. do 8. razreda 19 bilježnica. Ukupno je tiskano 42.460 bilježnica s prigodnim vrećicama ukupne vrijednosti 200 tisuća kuna, od čega su partneri osigurali skoro cijeli iznos, odnosno 190 tisuća kuna. Za nabavu radnih bilježnica u gradskom je proračunu osigurano 729 tisuća kuna, dok je za pamučne majice izdvojeno 20 tisuća kuna.

-Jako nam je drago da se napokon vraćamo u jedan malo normalniji okvir djelovanja nego što je to bilo prije godinu dana. Od sveg srca im želim uspješan povratak, da uživaju što više nisu online, da se i dalje pridržavaju svih epidemioloških preporuka i držim fige da mogu normalno polaziti školu i uživati u svojim školskim danima – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Ova školska godina započet će s jednim prvašićem više nego prošle pa je gradonačelnik poseban apel uputio svim sudionicima u prometu da posebnu pažnju obrate na školarce, pogotovo u prvim danima dok traje prilagodba na ulazak u školske klupe.

Gradonačelnik Jakšić je podsjetio na ulaganja u školsku infrastrukturu tijekom ljetnih mjeseci. Uloženo je oko 700 tisuća kuna na brušenje parketa u OŠ „Antun Nemčić Gostovinski, sanaciju zida u PŠ Reka, uređenje nadstrešnice, okoliša, namještaja i ličilački radovi u PŠ Starigrad, bojanje zidova, brušenje i lakiranje parketa u OŠ „Đuro Ester“ te nabava računala, popravak krovišta spremišta, rekonstrukcija zida, zamjena krovnih prozora i nabava osobnog automobila u COORu Podravsko sunce.

Obraćajući se okupljenima, ravnateljica OŠ „Đuro Ester“ Sanja Prelogović je napomenula da upravo zahvaljujući brizi Grada koprivničke škole predstavljaju uzor svima u Hrvatskoj.

Posebnost ovogodišnjeg projekta „Veselo u školu“ je suradnja s lokalnim umjetnicima. Vizualna rješenja za bilježnice Grada Koprivnice, Komunalca i Koprivničkih voda izradili su Iva BolfekAndreja Živko i Zvonimir Haramija Hans.

Partneri Gradu Koprivnici u 15. po redu projektu „Veselo u školu“ su Podravka, Belupo, Radnik, Podravska banka, Komunalac, Koprivničke vode, Koming, OTP banka, Tehnix, Vemo Trade, Hartmann i PRO-PING.

www.sjever.hr/koprivnica.hr
03.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.