Now Reading:
Policija objavila detalje drame u Varaždinu: uhićen jedan od provalnika i napadača na policajce
Full Article 3 minutes read

Policija objavila detalje drame u Varaždinu: uhićen jedan od provalnika i napadača na policajce

Kao što smo već izvijestili, u četvrtak 2. rujna oko 1.15 sati OKC Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu zaštitara trgovačkog centra u Optujskoj ulici u Varaždinu da je provaljeno u jednu od trgovina u centru

Drama u Varaždinskoj županiji, policija naoružana dugim cijevima traži razbojnike

Prilikom postupanja prema osobama koje se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela Teške krađe provaljivanjem, došlo je do uporabe vatrenog oružja od strane policijskih službenika.

PU varaždinska u petak je objavila da je dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su u četvrtak, 2. rujna oko 1 sat, dvojica državljana Rumunjske starosti 44 i 25 godina, došla do trgovačkog centra u Optujskoj ulici u Varaždinu, gdje su podesnim predmetom provalili u jednu od trgovina i ukrali veću količinu telekomunikacijske i druge tehničke opreme u vrijednosti od preko 200 000 kuna.

S ukradenim predmetima su se osobnim vozilom udaljili u smjeru jugozapadne obilaznice Varaždina. Uočio ih je zaštitar koji je s opisom vozila upoznao policiju, nakon čega su se u traganje uključile sve raspoložive ophodnje. Nedugo nakon toga, vozilo koje je odgovaralo opisu policijski su službenici uočili na sporednom putu uz jugozapadnu obilaznicu te su zaustavili svoje vozilo i izašli iz istog u cilju provjere uočenog vozila i identiteta osoba koje su se nalazile u njemu. U tom trenutku vozač vozila je isto stavio u pogon i krenuo prema policijskim službenicima u namjeri da ih pregazi i udalji se s mjesta zaticanja.

U cilju odbijanja napada i sprječavanja bijega, jedan od policijskih službenika je uporabio vatreno oružje te ispalio hice upozorenja u zrak, a kako se vozilo nije zaustavljalo, pucao je i onesposobio dva pneumatika na vozilu. Prilikom izbjegavanja udara vozila, policijski službenici su zadobili lake tjelesne ozljede te im je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin. Usprkos činjenici da su im onesposobljena dva pneumatika na vozilu, počinitelji su se vozilom odvezli još nekoliko stotina metara nakon čega su zbog nemogućnosti daljnje vožnje napustili vozilo i udaljili  se u obližnja polja kukuruza.

U traganje za njima odmah nakon toga su uključene sve raspoložive snage Policijske uprave varaždinske te pripadnici IJP PU međimurske, dok je u jutarnjim satima angažiran pas tragač PU zagrebačke, dron te helikopter specijalne policije.

Intenzivne mjere traganja polučile su rezultat te je oko 9 sati pronađen i uhićen jedan od počinitelja, rumunjski državljanin star 25 godina. Drugi počinitelj za kojeg je istraživanjem utvrđeno da je također državljanin Rumunjske star 44 godine, za sad nije pronađen te se za istim intenzivno i nadalje traga.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU varaždinske u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu proveli su potrebne dokazne radnje, kojim su između ostalog pronađeni svi predmeti ukradeni prilikom teške krađe provaljivanjem. Uhićeni je muškarac u petak, 3. rujna, uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Teške krađe provaljivanjem i kazneno djelo pokušaja Teškog ubojstva na štetu policijskih službenika, predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

www.sjever.hr
03.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.