Now Reading:
Ovogodišnji Agro Oskar otišao u Zagorje – Višestruki osvajač titule najboljeg orača u Republici Hrvatskoj pomeo konkurenciju!
Full Article 2 minutes read

Ovogodišnji Agro Oskar otišao u Zagorje – Višestruki osvajač titule najboljeg orača u Republici Hrvatskoj pomeo konkurenciju!

Ministarstvo poljoprivrede i Večernji list i ove su godine održali izbor za Agro Oskar, koji se već osmu godinu dodjeljuje najboljem obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u Republici Hrvatskoj.

Ove godine Agro Oskar otišao je na područje Krapinsko – zagorske županije, točnije u Vinipotok, na OPG Kuharić Tomislav, koji se bavi uzgojem mliječnih krava za proizvodnju mlijeka. Da je riječ o ozbiljnim poljoprivrednicima, potvrđuje i činjenica da je u tijeku realizacija velike investicije kroz Program ruralnog razvoja. Naime OPG Kuharić Tomislav ulaže u izgradnju nove farme te nabavu poljoprivredne mehanizacije a ukupna vrijednost projekata je 11,18 milijuna kuna, od čega je iznos bespovratnih sredstava 7,63 milijuna kuna.

– Upućujemo čestitke Tomislavu Kuhariću i njegovoj obitelji na dodijeljenom priznanju! Tomislav Kuharić dobitnik je i Plakete Krapinsko – zagorske županije za doprinos ugledu i promociji Krapinsko-zagorske županije. Tomislav je ujedno i vrstan orač, višestruki osvajač titule najboljeg orača u Republici Hrvatskoj, također i višestruki sudionik europskih i svjetskih smotri, na kojima je ostvario plasmane u samom vrhu. Rezultati koje postiže Tomislav pridonose razvoju poljoprivredne proizvodnje, promociji poljoprivrede te promociji Krapinsko-zagorske županije kao županije koja obiluje poljoprivrednim proizvodima koji su prepoznati u Hrvatskoj i šire – rekao je župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar.

www.sjever.hr/kzz.hr
03.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.