Now Reading:
Postani dijelom Savjeta mladih Grada Krapine! Gradonačelnik Gregurović: Od velike je važnosti uključivanje predstavnika mladih u savjetodavno tijelo Grada Krapine!
Full Article 2 minutes read

Postani dijelom Savjeta mladih Grada Krapine! Gradonačelnik Gregurović: Od velike je važnosti uključivanje predstavnika mladih u savjetodavno tijelo Grada Krapine!

Kako bi mladi bili aktivno uključeni u javni život Grada Krapine te sudjelovali u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa za mlade, na temelju Odluke Gradskog vijeća Grada Krapine objavljen je Javni poziv za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Grada Krapine i njihovih zamjenika.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović poziva udruge i organizacije mladih, koje rade s mladima i za mlade, da istaknu kandidate za Savjet mladih.

– Odluke koje se odnose na život mladih u Krapini sastavni su dio upravljanja gradom, a u tom dijelu od velike je važnosti uključivanje predstavnika mladih u savjetodavno tijelo Grada Krapine. Stoga pozivam mlade da kandidiraju svoje predstavnike i doprinesu donošenju kvalitetnih odluka – pozvao je gradonačelnik Gregurović.

Savjet mladih, kao savjetodavno tijelo Grada Krapine, ima 7 članova i njihovih zamjenika, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika. U Savjet mladih Grada Krapine mogu biti birane osobe s prebivalištem ili boravištem na području Grada Krapine, koje u trenutku podnošenja kandidatura za članstvo u Savjetu mladih imaju od navršenih 15 do navršenih 30 godina. Članove Savjeta mladih i njihove zamjenike bira Gradsko vijeće na razdoblje od 3 godine.

Kandidature za članove i zamjenike članova Savjeta mladih ističu udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u Republici Hrvatskoj i neformalne skupine mladih, odnosno skupina od najmanje 30 mladih.

Prijave uz obavezne priloge, čiji se obrasci mogu pronaći na internetskoj stranici Grada Krapine, dostavljaju se osobno ili poštom preporučeno na adresu: Grad Krapina, Upravni odjel za društvene djelatnosti, poslove gradonačelnika i gradskog vijeća, Magistratska 30, Krapina, a mogu se dostaviti i elektroničkom poštom na pisarnica@krapina.hr u PDF formatu s naznakom „Prijedlog kandidata za izbor članova Savjeta mladih Grada Krapine“.

Rok za dostavu prijedloga je do 16. rujna 2021. godine.

www.sjever.hr
02.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.