Now Reading:
Koprivnica i dalje potvrđuje status jednog od naših najzelenijih i najinovativnijih gradova – drugi je grad po razvrstavanju otpada u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

Koprivnica i dalje potvrđuje status jednog od naših najzelenijih i najinovativnijih gradova – drugi je grad po razvrstavanju otpada u Hrvatskoj

Hrvatska je i dalje na tek oko 12 posto odvojeno prikupljenog otpada, puno predaleko od EU direktivama zacrtanih 50 posto, a i dalje su samo tri grada premašila taj cilj.

Među njima je Grad Koprivnica koji se već u lanjskoj analizi podataka za 2019. plasirao među tri najnaprednija grada po odvojenom prikupljanju otpadom, a u prošloj su godini napravili dodatni iskorak, povećali stopu na 55,75 posto i probili se na drugo mjesto.

Koprivnica je i u velikom izboru portala Gradonačelnik.hr za najbolji grad pobijedila u kategoriji Eco-city, te je ovo još jedna potvrda da je riječ o gradu koji iz godine u godinu pametnim ulaganjima i projektima napreduje i podiže standarde na polju zaštite okoliša i gospodarenja otpadom.

-Ponosni smo što smo drugi grad po razvrstavanju otpada u Hrvatskoj, a sve je to zasluga naših sugrađana i stručnih timova ljudi koji rade na projektu razvrstavanja otpada. Isto tako, projektom nabavke novih komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje vozila i projektom nove kompostane u Herešinu dokazali smo da smo u prvih deset gradova po povlačenju europskih sredstava u Republici Hrvatskoj – izjavio je za portal Gradonačelnik.hr koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Dodao je da su pokazali da je riječ o sustavu koji je spreman na inovacije uz praćenje trendova koje nosi Europska unija kroz New green deal, ali da su i sustav koji zna kako to staviti na korist onima koji trebaju biti najvažniji u procesima, a to su građani.
-Pokazali smo da naš komunalni sustav ide naprijed, ali smo pokazali i da je sustav danas spreman biti inovativan uz postojanje mogućnosti gospodarenja otpadom. I ono najvažnije, pokazali smo da smo spremni složiti jedan sustav koji će na najvišim mogućim razinama čuvati okoliš koji imamo. Sve to je rezultat brojnih aktivnosti te pokazuje spremnost Grada za novo proračunsko razdoblje  u EU i gospodarske aktivnosti nakon što završi situacija s COVID-om u pogledu dodatnih inovacija i iskoraka u području zelene ekonomije i održivog razvoja – kaže gradonačelnik Jakšić.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE

www.sjever.hr/gradonacelnik.hr
02.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.