Now Reading:
Gradu Varaždinu dodijeljeno 966 tisuća kuna za projekt „Školska prehrana za sve”
Full Article 2 minutes read

Gradu Varaždinu dodijeljeno 966 tisuća kuna za projekt „Školska prehrana za sve”

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović ispred Ministarstva kao Posredničkog tijela, uručio je gradonačelniku Grada Varaždina dr.sc. Nevenu Bosilju ugovor u vrijednosti od 966.918,23 kuna kojim će se za učenike osnovnih škola koji žive u siromaštvu ili u riziku od siromaštva osigurati školska prehrana i u ovoj nastavnoj godini.

Grad Varaždin petu nastavnu godinu zaredom provodi projekt „ŠkolSka PrehranA za Sve”, akronima „SPAS V”. U ovom projektnom ciklusu Grad Varaždin je iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. osigurao najveći iznos od kada se aplicira, 966.918,23 kuna što je gotovo 100.000,00 kuna više od prethodnog ciklusa kada je vrijednost projekta iznosila 879.301,13 kuna. 

Novim projektom Grada Varaždina „Školska prehrana za sve – SPAS V” u školskoj godini 2021.-2022. obuhvaćeno je 779 učenika iz sedam osnovnih škola Grada Varaždina, Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i Katolička osnovna škola Svete Uršule.

-Posebnu pozornost posvećujemo skrbi za naše najmlađe stanovnike. Pored osiguravanja školske prehrane putem ovog europskog projekta, posebno sam sretan što smo ove godine osigurali i 55 pomoćnika u nastavi te 3 stručna komunikacijska suradnika. Nastavit ćemo i nadalje aplicirati na sve pozive i natječaje koji će pridonijeti još boljim uvjetima u našim školama – zaključio je gradonačelnik Bosilj.

www.sjever.hr
01.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.