Now Reading:
Čakovečkim osnovnoškolcima i ove školske godine osigurani pomoćnici u nastavi
Full Article 2 minutes read

Čakovečkim osnovnoškolcima i ove školske godine osigurani pomoćnici u nastavi

Osim što se ovakvim načinom osiguravanja pomoćnika u nastavi, svoj djeci s teškoćama omogućuje lakši boravak u školi te uspješnije svladavanje školskih programa, osigurava se i zaposlenje za 75 osoba

Grad Čakovec i ove godine nastavlja praksu osiguravanja pomoćnika u nastavi svoj onoj djeci sa svog područja koja imaju rješenja Ureda za državnu upravu Međimurske županije.

U osnovnim školama čiji je osnivač Grad Čakovec, još od 2014. godine od kada traje osiguravanje pomoćnika putem projekata, godišnje ima 60-tak takvih učenika. Tako je Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, 27. kolovoza ove godine donijelo Odluku o financiranju odabranih projekata putem natječaja, a čiji je cilj osiguravanje pomoćnika u nastavi. Među njima je i projekt „Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u OŠ Grada Čakovca“, koji će se financirati u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova u visini od 2 milijuna kuna, od čega stopa vlastitog financiranja za Grad Čakovec iznosi 15 posto.

Isto tako, dio pomoćnika u nastavi financiraju i udruge koje su za novu školsku godinu osigurale 19 pomoćnika, dok će se putem spomenutog projekta financirati 45 pomoćnika za koje je organizirana i višednevna on line edukacija. Grad Čakovec, dodatno će iz svog proračuna financirati još dvoje pomoćnika.

www.sjever.hr
01.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.