Now Reading:
Krapinsko-zagorska županija 6. godinu zaredom osigurava besplatne obroke za djecu u riziku od siromaštva, potpisan ugovor vrijedan 999 tisuća kuna!
Full Article 2 minutes read

Krapinsko-zagorska županija 6. godinu zaredom osigurava besplatne obroke za djecu u riziku od siromaštva, potpisan ugovor vrijedan 999 tisuća kuna!

U utorak, 31. kolovoza 2021. godine u Zagrebu je održano uručenje ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na dodjelu sredstava kroz Poziv ‘Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva’ u školskoj godini 2021./2022. Ugovore je korisnicima uručio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Krapinsko – zagorska županija se i ove godine prijavila na natječaj za novu školsku godinu ”Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva”, kojim je uključeno 994 učenika, čime će se osigurati 173.950 obroka. Vrijednost projekta je 999.081,83 kuna.

Krapinsko – zagorska županija je nositelj projekta, zajedno s 33 partnera: ukupno 30 osnovnih škola te Centrom za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, kojima je Krapinsko – zagorska županija osnivač te Gradom Krapinom i Općinom Stubičke Toplice koje su osnivači osnovnih škola na svojem području. Projekt je usmjeren na ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u osnovnim školama.

Krapinsko – zagorska županija već se dugi niz godina prijavljuje na navedene natječaje te provodi projekt ‘Zalogajček’. Školska godina 2021./2022. je šesta godina provedbe navedenog projekta. 

– Ovo je već 6. po redu ‘Zalogajček’, kojim osiguravamo prehranu za djecu u riziku od siromaštva. Možda to nije najprimjereniji izraz, no i prije ovoga se svoj djeci u Krapinsko – zagorskoj županiji, koja su htjela jesti u školskoj kuhinji, osigurala ta mogućnost, a to su sufinancirale jedinice lokalne samouprave i Županija. Sada to radimo iz sredstava iz europskih fondova, što nam otvara prostor da ulažemo u obrazovni sustav, ali u neke druge segmente. Ovo je hvalevrijedan projekt, a ono što me na neki način zabrinjava je da pojedina djeca ne žele jesti u školskoj kuhinji da su im draži neki sendviči koje kupe, nego da pojedu nešto toplo i zdravo, no to je mali broj djece – rekao je župan  Željko Kolar nakon uručenja ugovora.

www.sjever.hr/kzz.hr
31.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.